Kandidater - Riksdagsvalet

Här presenteras våra kandidater. Kandidaterna presenteras i alfabetisk ordning. Längst ner på denna sida kan du hitta medlemsomröstningen.

Marianne Andersson

63 år, oppositionsråd, barnsköterska, Strängnäs

Det här är jag: Med förtroendeuppdrag på olika nivåer sedan många år är intresset starkt för samhällsutveckling och hur det påverkar individen. Integration är ett område där jag vill göra skillnad både i politiken och som enskild medmänniska. De fyra barnens familjer och barnbarnen samt intresset för natur, odling och diverse hantverk gör att livet aldrig blir långsamt.

Därför kandiderar jag: Centerpartiets grundläggande värderingar och politik behövs i styrandet av Sverige.

Hans Arthur Andersson

53 år, mjölkföretagare, lantbrukare, Nyköping

Det här är jag: Driver ett jordbruk med mjölkproduktion tillsammans med tre anställda. Bor i Ripsa tillsammans med Jessica som jobbar som lärare. Jag har fyra vuxna barn från ett tidigare förhållande. Förtroendevald i Arla och LRF. På fritiden gillar jag att åka skidor. Har åkt tolv vasalopp men även två svenska klassiker, den senaste 2016. Jag gillar också cykling, löpning och simning, samt att paddla kajak och att åka motorcykel.

Därför kandiderar jag: Jag tycker det är viktigt att man engagerar sig och försöker påverka och förändra det som är dåligt i stort som smått istället för att klaga. Jag har inte tidigare varit politiskt aktiv och varit med i något parti men alltid varit intresserad och följt med mycket vad som händer. Jag har en ganska bred erfarenhet både som företagare och förtroendevald.

Ann-Carina Carlsson

52 år, gymnasielärare i biologi, naturkunskap och pedagogik, Eskilstuna

Det här är jag: Tror på rättvisa och alla människors lika rätt och värde. Som utbildad biolog är miljöfrågorna alltid i fokus. Jag är en 52-årig gymnasielärare, gift och har tre döttrar. Bor på landsbygden utanför Eskilstuna. Jobbar även med lärarutbildningen på Mälardalens högskola och jag hjälper gärna till på föräldragården. Musik och idrott är ett gemensamt intresse i familjen. Jag gillar att jobba i ett lag.

Därför kandiderar jag: Jag vill jobba för att Centerpartiets politik blir känd och uppskattad i hela länet. Jag har genom mina arbetsuppgifter och engagemang i både föreningslivet och inom skolan ett känt namn och har många kontakter. Jag är gärna en kugge i stödet till våra huvudkandidater i länet. Brinner för miljö-, skol- och sociala frågor. Har även stort engagemang för kulturområdet.

Bertil Carlsson

69 år, pensionerad tekniker, Katrineholm

Det här är jag: Eltekniker som njuter av pensionärslivet. Engagerad i Centerrörelsen sedan slutet av 50-talet. Envis och försvarar mina åsikter. Brinner för frågor gällande byggnation, miljö och energi.

Därför kandiderar jag: För att Centerpartiet i Sörmland ska erhålla minst ett mandat i Riksdagen.

John Carlsson

36 år, kemiingenjör, Trosa

Det här är jag: Jag har i mitt yrkesverksamma liv bland annat arbetat med utvecklingsarbete inom kemisk tillverkningsindustri och som egen företagare inom livsmedelstillverkning. Tillsammans med min fru och mina två barn bor jag i Trosa Kommun. Är idag politiskt aktiv både i Trosa Kommun och i Landstinget Sörmland. Jag är ordförande för Centerpartiet i Trosa Kommun.

Därför kandiderar jag: Jag vill arbeta för att förbättra möjligheterna för att kunna starta och driva företag, särskilt små företag, i hela landet. Det måste bli mer lönsamt att arbeta och billigare att anställa. Som företagare måste du i mycket större utsträckning kunna fokusera på din egen verksamhet och inte lägga en massa tid på att sätta dig in i krångliga regler.

Mattias Claesson

47 år, landstingsråd, Katrineholm

Det här är jag: Yrkespolitiker och gruppledare sedan tio år. Bosatt i Björkvik. Gift, hustru och tre vuxna barn. Driver familjeföretag. Idéspruta. Driven strateg och taktiker. Resultatinriktad säljare. Hjälpsam föreningsmänniska. Centerpartist sedan 1991.

Därför kandiderar jag: Mitt engagemang för små- företag på landsbygden har gett mig förståelse för hur svårt det är att ha och driva företag på landsbygen. Här krävs en förändring för att hela landet ska leva. Erfarenheten som sjukvårdspolitiker gör att jag också vill driva utvecklingen av det svenska välfärds-systemet. Min breda politiska erfarenhet gör mig till en lämplig kandidat till riksdagen.

Robert Davidsson

45 år, kommunikatör och marknadsansvarig, Vingåker

Det här är jag: Jag bor i Läppe vid Hjälmaren, precis på gränsen mot Närke. I drygt 20 år har jag arbetat med kommunikationsfrågor och pendlar till mitt arbete som kommunikatör i Finspångs kommun. På fritiden driver och utvecklar jag tillsammans med två andra delägare Lindbacka bruk, en stadsnära företagsby vid Svartån strax väster om Örebro.

Därför kandiderar jag: Jag har starka socialliberala värderingar och vill vara med att utveckla möjligheterna att bo och verka i hela landet och för en god kommersiell och offentlig service även i landsbygdskommuner. Jag brinner även för entreprenörskap och bra villkor för småföretag

Håkan Ekstrand

58 år, landsbygdsföretagare, oppositionsråd, Gnesta

Det här är jag: Född och uppvuxen på släktgården Lebro i Gnesta kommun. Jag är en genuin landsbygdsbo, som värnar om landets möjligheter att fortleva. Jag är med i föreningar och organisationer som jobbar för landsbygdens möjligheter och utmaningar. Jag har även startat, och driver fortfarande, ett antal företag med bas vid Lebro. Sysselsätter 12-18 personer delar av året, alla från närområdet. Har sysslat med politik sedan mitten av 70-talet, med avbrott mellan 1990 och 2006 för arbete med företagen. 2006 hittade jag tillbaka till lokalpolitiken igen.

Därför kandiderar jag: Ambitionen är inte att komma till riksdagen, men det kan ändå vara inspirerande att vara med i medlemsomröstningen och stå på listan för att få röster från Gnesta

Tommy Ellfolk

53 år, egen företagare, Eskilstuna

Det här är jag: Livsglad person av finlandssvensk härkomst. Kom till Sverige på 60-talet. Bosatt i Torshälla. Genomgått grundskoleutbildning. Utbildad restaurangkock. Byggmästare och egenföretagare. Kvalitetsansvarig byggledare med kunskap inom bostadsbyggande och projektstyrning. Värnar om familjen och gården i norra Sörmland, samt sommarstugan i Hälsingland. Har passion för resor och klassiska fordon. Kommunpolitiker.

Därför kandiderar jag: Står för Centerpartiets hållbara politik och för ett hållbart samhällsbygge. Alla människor ska ha samma möjlighet att leva, arbeta och bygga sitt eget liv, på landet och i staden. Värnar om det fria samhällets demokratiska utveckling. Säkerhetsfrågan står högt. Trygghet, arbete och ökad jämställdhet är spetsfrågor. Migration och invandring handlar om att ta tillvara på människoresurser

Anders Eriksson

51 år, utbildnings- och redovisningskonsult (eget AB), Nyköping

Det här är jag: Jag beskrivs som trygg, tydlig, omtänksam, intressant och underhållande att lyssna till och är pålitlig. På egen tid, njuter jag helst av kulturupplevelser i form av idrott, litteratur och musik. En promenad med vår pinschervalp Lynott i skog och mark, är en annan passion. Utbildad redovisningsekonom, som använt kunskapen mest till att skapa utveckling för människor på väg mot sin dröm.

Därför kandiderar jag: Jag värnar om småföretagens villkor, landsbygdsfrågor, människors grundläggande behov av frihet, jämställdhet och att vara behövda, samt att alla medborgares ekonomiska och sociala trygghet kan garanteras. Jag känner starkt för att motivera vår moderna befolkning att uppskatta en försiktigare och klokare livsstil, som ger natur och miljö en chans till återhämtning och individen en högre livskvalité.

Emma Fahlstedt

33 år, kommunikationsstrateg, Nyköping

Det här är jag: Jag bor i centrala Nyköping och jobbar på Centerpartiets kommunikationsenhet där jag ansvarar för samtliga av C:s egna kanaler. Tågpendlar till Stockholm. Tidigare har jag varit journalist på bla SN i fem år samt webbstrateg på Migrationsverket. Jag är gift och har tre barn. Aktiv i Ladies Circle Nyköping samt Hjortensbergskyrkan.

Därför kandiderar jag: Sörmland är unikt med företagsamheten, landsbygden och närheten till Stockholm. Med goda kommunikationer och stark tillväxt är det ett framtidslän. Jag vill driva frågor om kommunikationer (Skavsta, Ostlänken, tåg/ busspendling), företag och särskilt kvinnors företagande samt utveckling och entreprenörskap på landsbygden. Jag är en skicklig kommunikatör och förstår medielandskapet och hur man når ut med ett politiskt budskap. Inte minst är jag stolt över Sörmland och vill göra allt jag kan för att återta ett mandat.

Tomas Fors

56 år, utvecklingschef, Strängnäs

Det här är jag: Resultatdriven optimist, uppvuxen med centerpartistiska värderingar och levt både i staden och på landet. Erfarenhet som egenföretagare och arbetat i både i mindre och internationella företag. Aktiv inom både kommunal- och kyrkopolitiken. Upplever mig själv som trygg med stor social kompetens och har en stor nyfikenhet på att bidra till ett ännu bättre samhälle för alla.

Därför kandiderar jag: Är mycket ödmjuk inför uppgiften att kandidera till Södermanlands representant för Centerpartiet i nästa mandatperiod. Att stå med ett ben i historien och ett ben i framtiden borgar för en långsiktighet, och trovärdig politik. Mitt intresse ligger främst inom kommunikation-, energi-, försvars- och skattepolitikens områden i kombination med etiska och hållbarhetsperspektiv

Inger Fredriksson

55 år, journalist, Katrineholm

Det här är jag: Jag är 55-årig journalist och företagare med lång erfarenhet av politik från Katrineholms kommun, Sörmlands landsting och Sveriges riksdag. Jag är en pålitlig, orädd och påläst ordbrukare som gärna använder humor i politiken. Politiskt sett har jag svar på allt, då jag sköter mailen för Centerpartiets och Annies räkning. Vad jag gör och har gjort visar min blogg.

Därför kandiderar jag: Jag vill ge Sörmland en centerpartistisk röst i Sveriges riksdag igen. Jag vill jobba för rättvisa villkor, oavsett om det handlar om jämställdhet, landsbygden eller om ekonomi. Jag vill bidra till en bättre miljö att lämna över till våra barn och barnbarn. Jag kan, jag vill, jag vågar se till att Sverige får det nya ledarskap som landet så väl behöver för att bygga broar mellan människor.

Claudia Grathwohl

49 år, företagare, Katrineholm

Det här är jag: Jag är en företagare med stort politiskt engagemang. Nyfikenheten och möjligheten att vara med att påverka, förändra och förbättra är det som driver mig framåt. Med örat mot marken och med koll på sociala medier fångar jag frågor som är heta och viktiga för människor i vardagen. Jag tycker om att debattera, informera och coacha.

Därför kandiderar jag: Mina hjärtefrågor är och kommer alltid att förbli frågor som har med mat att göra. Det är hos bonden födan och fröna tar sin början och som avgör vad som hamnar på tallriken. Vad du äter idag påverkar hälsan imorgon. Jag är inte den som står vid sidan och ser på ett problem. Jag är den som hörs, syns och får saker gjorda.

Stefan Gustafsson

56 år, fastighetsutvecklare, Flen

Det här är jag: Gift man med tre barn. Uppvuxen på en gård i Västra Sverige. Har drivit eget företag inom entreprenad och lantbruk i 15 år. Därefter gick jag över till industrin. Först inom industriservice i Sverige och i Norge i några år, därefter blev det tillverkningsindustrin i Sverige som underhållschef. Numera arbetar jag som fastighetsutvecklare i ett större detaljhandelsföretag i Sörmland.

Därför kandiderar jag: Jag känner mig engagerad i näringslivsfrågor, främst förutsättningarna för vår basindustri att kunna verka och utvecklas i Sverige på ett hållbart och i ett konkurrenskraftigt klimat.

Kjerstin Gustafsson

53 år, vårdare, Flen.

Det här är jag: Glad kvinna i sina bästa år. Jag vill jobba för att C ska få många röster. Min man och mina tre vuxna barn ger mig stöd när jag kämpar för den lilla människan. I dag måste man vara frisk för att orka vara sjuk, eller funktionshindrad, och så tycker inte jag att det ska vara. Jag vill bidra till att det ska bli lättare att få vård och att det talas mer om psykisk ohälsa för att hjälpa de som är drabbade.

Därför kandiderar jag: Jag hoppas att jag kan få de som röstar på mig i kommun och Landsting att även rösta på mig i riksdagsvalet. Jag ska göra mitt yttersta för att vi ska nå nya rekord i valet 2018. Skulle jag nå en plats i riksdagen så ska jag kämpa för den lilla människan. Den som inte kan, eller orkar föra sin egen talan för att de ska få ett så bra liv som möjligt.

Louise Hallström

18 år, student, Nyköping

Det här är jag: Jag är en ung student på snart 19 år. Jag tar studenten i sommar från Nyköpings Enskilda Gymnasium där jag har läst inriktning juridik. Jag är uppvuxen på en gård där vi bl.a har får, skog, häst och hundar. På min fritid gillar jag att umgås med vänner och familj, och strax före jul startade jag och mina kompisar upp CUF Södermanland. Jag gillar även att träna och ta hand om djuren hemma på gården.

Därför kandiderar jag: Jag kandiderar till Riksdagen för att jag brinner för jämställdhetsfrågor, den pågående debatten kring försvaret och värnplikten, och även frågor som rör våra äldre och deras pensioner. Jag vill se ett mer jämställt samhälle, mer resurser till försvaret och bättre pensioner till våra äldre.

Martina Hallström

46 år, företagare, vd, gruppledare, Nyköping

Det här är jag: En landsbygdens röst som ser de stora utvecklingspotential och de utmaningar vårt län har. Egen företagare med konsultverksamhet, gård och vattenkraftsverk. Gruppledare för Centerpartiet i Nyköping, andre vice ordförande i miljönämnden, ledamot viltdelegationen. Fyra barn, make, hundar, får och häst. Jagar och föreningsengagerad. Som lyckligast är jag när jag är med och gör skillnad.

Därför kandiderar jag: Sörmlands län är ett unikt landskap och har oändliga möjligheter till utveckling och tillväxt. Jag tror stenhårt på att svaret på utmaningarna ligger i Centerpartiets värdegrund, företagandet, entreprenörskapet, att värna äganderätten och minska krånglet för företagare att kunna göra rätt lätt. Centerpartiets talan för Sörmlands räkning saknas i riksdagen och jag är rätt person att föra den.

Bo Höglander

62 år, redaktör, Oxelösund

Det här är jag: Tidigare journalist och informatör/kommunikatör. Engagerad i frihetsfrågor och frågor kring företagande, välfärd, valfrihet och demokrati/yttrandefrihet. I en tid när våldsbejakande extremism och nationalism vinner terräng är det särskilt viktigt att demokratiskt sinnade personer tar ställning och engagerar sig politiskt. Demokratin måste ständigt erövras.

Därför kandiderar jag: Allas lika värde, folkstyre och en liberal rättsstat måste hävdas i en tid när allt fler ropar på förbud, begränsningar i yttrande- och rörelsefrihet och då extremism och nationalism vinner terräng. Då behövs de som med sans och balans tar sig an politiska utmaningar. Eget ansvar och företagande, samt omtanke och medmänsklighet är drivkrafter jag bejakar. Därför kandiderar jag för Centerpartiet.

Åsa Ingårda

49 år, möbelsnickare, ombudsman, projektledare, Nyköping

Det här är jag: Mamma, företagare, landsbygdsbo, innovatör och en obotlig optimist. Det finns inga problem som inte går att lösa, det gäller bara att hitta rätt lösning. Folkrörelsemänniska med rötterna i Svenska kyrkan, Centerpartiet och en mängd föreningar som lyfter företagande, kultur, turism, mångfald och människors lika värde. Min vision är ett samhälle där var och en får växa med rätten att få vara olika.

Därför kandiderar jag: Som landsbygdsbo, kvinna och företagare har jag erfarenheter som gör att jag ser förbättringsområden för att underlätta liv och företagande på landsbygden. För att landet inte ska klyvas krävs nya förhållningssätt ifrån myndigheter och kommuner. Ledorden = god service för alla som möjliggör ett bra liv oavsett var du bor. Först identifiera hindret, sedan samordningssupport för bästa lösningen.

Bengt Johansson

66 år, försäljningschef, Strängnäs

Det här är jag: En kille i sina bästa år. Alltid redo för utmaningar. Idrottskille i hela mitt liv. Dels som aktiv, dels som tränare/ ledare samt medlem i region och riksorganisation. Träffar mycket människor i mitt privata arbetsliv vilket gör att jag har lätt att uttrycka mig i tal och skrift. Hålla vad man lovar är viktigt för mig. Det skapar förtroende mellan människor. Är i grund och botten en positiv kille som arbetar hårt för det jag tror på.

Därför kandiderar jag: Tror/vet att jag skulle passa in i det lag som ska leda Sverige in på 2020 talet. Har följt partiets linje under många år och ser att de sakfrågor som miljö, småföretagsamhet, äldreomsorg/vård, sjukvård, trygghet samt idrottsfrågor är frågor som jag ser som viktiga att lösa så att alla människor känner att Sverige är det bästa landet att bo och vistas i.

Martina Johansson

42 år, kommun- och landstingspolitiker, Trosa

Det här är jag: En positiv ideolog som brinner för den enskilda människan. Det är viktigt att alla får möjligheten att ta ansvar för sin utbildning, hälsa och sitt liv. Jag är gift, har två barn och bor i Trosa kommun. De senaste åren har jag arbetat med äldre och funktionshinderfrågor, samt digitalisering.

Därför kandiderar jag: Jag försöker finna nya vägar för att möta utmaningarna inom vård och omsorg. Lagstiftningen är klåfingrig och ofta ett hinder. Vi behöver ifrågasätta vad som är samhällets och individens ansvar och vi behöver bli bättre på att använda digital teknik, både inom äldreomsorgen och skolan. Jag vill ha ett Sverige med färre hinder och fler möjligheter till att prova nya arbetssätt med teknikens hjälp.

Tomas Johansson

65 år, entreprenör, Flen

Det här är jag: En mångsysslare som vill påverka.

Därför kandiderar jag: Påtryckningar från släkten.

Arne Jonsson

70 år, gruppledare, Eskilstuna

Det här är jag: Gruppledare för Centerpartiet i Eskilstuna och sitter i den styrande majoriteten i kommunen. Aktiv i partiet i 25 år, oftast inom miljö, landsbygd eller stadsbyggnad. Utöver mitt eget lantbruk har jag drivit eget redovisningsbyrå. Har varit auktoriserad redo-visningskonsult. Pol. mag. från Uppsala Universitet. Diverse kurser vid MdH. Lantbruksutbildning och fastighetsmäklarutbildning.

Därför kandiderar jag: Centerpartiets politik känns angelägnare än någonsin när vi nu ser vad som händer i vår omvärld och även i vårt eget land. Populistiska krafter ger enkla lösningar på svåra problem. Främlingsfientlighet och klimatförnekelse breder ut sig. Klyftan mellan stad och land ökar och i städerna växer utanförskapet. Arbetsmarknaden skriker efter personal samtidigt som vi i delar av landet, exempelvis Eskilstuna, har en skrämmande hög arbetslöshet. Mera centerpolitik behövs och jag hoppas kunna bidra.

Anna Maria Lindqvist Arrue

42 år, Journalist, god man, förvaltare och förmyndare, Eskilstuna

Det här är jag: Multikulturell. Talar svenska, engelska, spanska och italienska. Jag vill vända på perspektiv. Min stora drivkraft är att utvecklas vidare både på jobb och privat. Utmaningar och lärdomar är viktigt för mig. Jag skriver, fotograferar och debatterar gärna. Friluftsliv, dans och dykning skattar jag högt. Frilansjournalist. God man, förvaltare och förmyndare. Motiverad, viljestark och kreativ.

Därför kandiderar jag: Politiska diskussioner är något jag gillar för dessa har gett mig stort nätverk och bred kompetens. Jag vill driva frågor om jämställdhet och miljö. Jag vill motverka könsstympning och hedersvåld. Företagande bland kvinnor med annan etnisk bakgrund är något som vi behöver se mer av. Jag som kvinna, född i El Salvador vill ta plats i den svenska demokratin. Jag vill göra skillnad i riksdagen.

Maria Mia Nerby

52 år, HR-specialist, Strängnäs

Det här är jag: En lättsam person med ett stort samhällsengagemang, glatt humör och diplomatiska förmågor. Står stadigt på marken och har över tio års erfarenhet av lokalpolitik. Jag har jobbat med personalfrågor i offentlig sektor i snart 25 år och har lätt att se lösningar på problem både ur politiskt och tjänstemannaperspektiv.

Därför kandiderar jag: Alla människors lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter är en av mina hjärtefrågor. Likaså är jag väldigt intresserad av hur vi ska kunna åtminstone bibehålla och allra helst utveckla våra fina välfärdstjänster och klara de svåra problem med kompetensförsörjning vi har framför oss. Utöver det vill jag gärna verka för att småföretagare får enklare regler och att vi alla får tillgång till bättre närproducerad mat.

Lillemor Nordh

50 år, universitetsadjunkt, Eskilstuna

Det här är jag: Universitetsadjunkt på högskolan och kommunpolitiker. Politiken är en väg att utveckla och göra saker och ting bättre för samhället. Mina politiska uppdrag just nu rör barn och utbildning, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Insatt i sjukvårds- och utbildningsfrågor genom mitt yrke. Legitimerad sjuksköterska, filosofie magister vid lärarhögskolan och kurser i forskarutbildning. Bor utanför Torshälla, nära Mälaren.

Därför kandiderar jag: Jag vill driva Centerpartiets gröna liberala politik på nationell nivå. Företag ska växa med förenklad administration. Sjukvården ska vara likvärdig i hela landet och vi måste satsa på jobbskapande åtgärder. Företagsetablering och en levande landsbygd med gårdsförsäljning, närproducerad mat och landsbygdsturism är viktiga byggstenar. Flyktingbarn måste ges stöd för att fullfölja sin skolgång.

Tage Persson

74 år tjänsteman, Flen

Det här är jag: Jag är en aktiv senior, nyfiken på samhällets utveckling och tillhörande livsformer. Min yrkeskarriär skedde i Norrland där jag är född och uppvuxen. Affärsområdet var lantbruk i de fyra nordligaste länen. Jag gick från säljare till platschef med försäljningsansvar för en foderfabrik i Umeå hamn. Började med politik på 80- talet. Ordförande i stiftelsen Holmsundsbyggnader och ledamot i Umeå Hamnstaden. Jag har tre fina söner och barnbarn. Min fritid ägnas åt torpets sysslor, golf, jakt eller goda vänner.

Därför kandiderar jag: Jag är fortsatt nyfiken och intresserad av samhällsfrågor. Jag ser ett stort behov av att vi politiker blir bättre på att möta medborgarna och ta del av vardagen. En av mina styrkor är att etablera kontakt med medmänniskor. Jag vill prioritera frågor som gäller energi och klimat. Andra viktiga ämnen är skolan och villkoren för äldre människor.

Ann Cathrin Rothlind

53 år, konservator, legitimerad psykolog, Eskilstuna

Det här är jag: Finlandssvenska och bosatt i Sverige sedan 13 år. Gift, bor på landet, arbetar idag med bevarandet av vårt gemensamma kulturarv i statlig tjänst samt som egenföretagare. Tidigare verksam i Finland som psykolog. Jag är starkt präglad av ett humanperspektiv med en utgångspunkt i alla människors lika värde med rätten till ett gott liv i ett välfungerande och demokratiskt samhälle.

Därför kandiderar jag: Jag är övertygad om att saker går att förbättra, att det lönar sig att påverka och sträva mot ett samhälle som präglas av omtanke och respekt. Ingen behöver sakna en uppgift oavsett personlig förmåga. I en tryggare framtid ingår god utbildning, vård och arbete för alla - i en förändrad världspolitisk situation krävs moraliskt mod och ett kritiskt granskande av dagens sanningar - närodlad politik.

Hugo Rundberg

76 år, fiskare, Strängnäs

Det här är jag: Har främst engagerat mig i miljöfrågor, där jag under en lång tid arbetat i kommunalpolitiken. Även lokalt engagerad i Svenska Kyrkan.

Därför kandiderar jag: Viktigt att ta tillbaka vårt mandat.

Bo Rundquist

63 år, lantbrukare, Trosa

Det här är jag: Gift, sex barn och fyra barnbarn. Lantbruk och entreprenad i 42 år. Familjehem i 30 år. Politik och föreningsuppdrag har jag hållit på med i hela mitt vuxna liv, bland annat länsordförande i LRF och Centerpartiet i 16 år. Att jag har engagerat mig är på grund av att det är för mycket byråkratiska och politiska felaktigheter i vårt samhälle, och jag tycker man ska försöka påverka. Det är bättre än att acceptera dumheter.

Därför kandiderar jag: Jag vill arbeta politiskt för en hållbar utveckling i hela landet där samhälle och människa går hand i hand, med goda livsmöjligheter för alla. Jag tror på en politik som är jordnära, och som tar hänsyn till hur helheten påverkas. En politik som är såväl humanistisk som företagsbejakande och en miljöpolitik som både skapar tillväxt och god miljö. Kort sagt en politik med mer sunt bondförnuft.

Conny Steisjö

46 år, egenföretagare/kock, Nyköping

Det här är jag: Ledare, egenföretagare och entreprenör. Familjefar till två barn. Älskar utmaningar och entusiasmerar dagligen. Min bakgrund har jag i restaurangköket. Driver sedan fem år eget företag i Oxelösund. Närodlat och hållbarhet är några av ledorden i mitt arbete, vilket jag ser är lika självklart i politiken. Med min erfarenhet förstår jag en småföretagares utmaningar och möjligheter.

Därför kandiderar jag: Man lever så länge man lär. Arbetet som egen företagare har fått mig att öppna ögonen för politiken. Att arbeta med politik, och påverka utvecklingen av samhället genom en hållbar och närodlad politik ser jag som mitt nästa steg i karriären. Att tro på människors förmåga att styra över sitt eget liv, jämställdhet samt småföretagande och en levande landsbygd är bara några frågor jag brinner för.

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.