Johan Krogh

Personbild


Kommunalråd

Övriga uppdrag:

  • 1:e vice ordf. i kommunstyrelsen
  • Ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden
  • 1:e vice ordf. i Arbetsutskottet
  • 1:e vice ordf. i Verksamhetsutskottet
  • Ledamot i Stadsutvecklingsutskottet

Johan.krogh@nacka.se

Vem är jag?
Jag heter Johan Krogh och föddes på Nacka sjukhus 1992 och växte sedan upp i Igelboda, Saltsjöbaden. Sedan sex år tillbaka bor jag med min sambo i Insjön, Boo, tillsammans med våra bin, höns och katter. På fritiden lagar jag gärna mat, är ute på sjön och umgås med nära och kära.

Vad vill jag?
Jag vill ha ett öppet och grönt Nacka präglat av mångfalden i vår värld. Ett Nacka där alla människor får möjlighet att växa och nå sin fulla potential utan att vare sig socialistiska eller konservativa pekpinnar sätter käppar i hjulen. För mig är det viktigt att Nacka fortsätter att utvecklas med nya bostäder, bättre skolor samt mer kultur och fritid. Men samtidigt som vi växer är det viktigt att värna Nackabornas närhet till naturen och vattnet, minst halva Nacka ska vara grönt. Hela världen befinner sig i en klimatkris och Nacka måste göra precis allt vad vi kan för att ställa om. Utsläppen måste bort och mitt tydliga mål är att Nackas verksamheter ska bli fossilfria så fort som möjligt.

Nacka är en av Sveriges absolut bästa skolkommuner och det vill jag att vi ska fortsätta att vara. Att ge alla barn bästa möjligheter till en god utbildning är avgörande för framtiden.

Slutligen vill jag ha ett Nacka där vi tror på människor och låter människor själva ha makt över sin vardag och sina liv. Vi ska fortsätta utveckla valfrihetssystemen och decentralisera beslutfattandet till människorna själva.


Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.