Raili Nilsson

Raili Nilsson


Raili är ledamot i Salemcenterns styrelse, ledamot i kommunfullmäktige och ledamot i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Stockholms län.

raili.nilsson@centerpartiet.se

Vem är du?

– Jag är en egen företagare som är född och uppvuxen i vår kommun, bor i ett litet hus i Rönninge med mina två katter. Jag älskar växter, att utmana mig själv i köket, fynda på second hand och prova nya ölsorter.

Varför är du Centerpartist?

– Jag föddes mer eller mindre in i företagande inom de gröna näringarna med rötterna jorden. Kärleken för naturen är djupt rotad i mig. Efter valet 2010 förfärades jag av valresultatet. Jag kunde inte bara sitta och se på, så jag bestämde mig för att jag vill hjälpa till att göra världen till en bättre plats med hjälp av medmänsklighet och hållbara val som räddar vår jord och vårt klimat.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Miljö- och klimatfrågan och medmänsklighet: Jag tror att vi kan göra mer miljö- och klimatvänliga val oavsett om det handlar om små eller stora frågor. Vi behöver också värna mer om varandra och tillsammans bygga upp det samhälle vi vill se i framtiden.

Vilken är din favoritplats i Salem?

– Jag älskar hela Bornsjöområdet med dess åkermark, skogar, sjöar och kulturhistoria. Jag brukar ta en tur runt Bornsjön för att insupa naturen och få känna ett lugn jag bara finner där.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.