Jonas första år som gruppledare

Efter valet 2018 blev Jonas Riedel ny gruppledare för Centerpartiet i Sollentuna. Vad överraskade honom mest med nya jobbet som kommunalråd och vad ser han mest fram emot nästa år? Vi tog tempen på Jonas efter hans första år på nya jobbet.

Vad överraskade dig mest med nya jobbet?

- Jag överraskades lite av bredden på alla frågor. Det är många olika ämnen som man hela tiden måste sätta sig in i vilket är oerhört spännande men samtidigt lite krävande. Som ny tvingas man dessutom läsa på betydligt mer, mycket är helt nytt. Samtidigt finns det många duktiga tjänstemän som hela tiden finns där för att hjälpa till och fylla igen kunskapsluckorna.

Vad är roligast med att arbeta som kommunalråd?

- En rolig sida av jobbet är att få lära sig oerhört mycket om viktiga frågor som rör Sollentuna. Men framförallt uppskattar jag att få påverka och vara med att varje dag göra Sollentuna till en ännu bättre kommun.

Vilka händelser minns du speciellt från året som gått?

- Att få åka runt och få se Oxunda vattensamverkans arbete gjorde stort intryck på mig. Att få se kunskapen och engagemanget från tjänstemännen som arbetar med dessa viktiga vattenfrågor var fantastiskt. Många gånger blir saker så teoretiska, att få komma ut och se det på riktigt gör det så mycket mer engagerande.

- Dessutom deltog jag för första gången på Centerpartiets stämma. Det var mycket kul att se den viljan som finns att diskutera, sprida centerpolitik i hela Sverige och det positiva engagemang som präglar partiet.

Vad ser du mest fram emot med 2020?

- Det har varit ett lärorikt år både för mig och för alla våra förtroendevalda. Nu ser jag mycket fram emot att vi tillsammans har mer erfarenhet och därför kan göra ännu mer avtryck i politiken i Sollentuna. Vi har så många duktiga förtroendevalda och vi ska komma med fler centerpartistiska idéer för att föra Sollentuna framåt!