Vi välkomnar nya styrelsen!

Den 20 februari valde kretsårsstämman en ny styrelse. Sju ledamöter ska under det kommande verksamhetsåret leda Sollentunakretsens arbete framåt. Nedan följer en kort presentation av styrelsen. (Saknas på bilden gör Amela de la Cruz).

Jonas Riedel, ordförande (omval)
Jonas är kommunalråd och gruppledare för Centerpartiet i Sollentuna samt ordförande för klimatnämnden. Utöver att umgås med familjen blir det mycket fotboll för Jonas, allt från att följa 15-åriga dotters lag till elitfotboll och styrelsearbete i Sollentuna FK. Om Jonas hinner med tar han gärna en fisketur. Det bästa med Sollentuna tycker han är läget med närheten till både natur och huvudstaden. Att ha till svampskogen eller badsjön och tjugo minuter till centrala Stockholm tycker Jonas är fantastiskt!

Lasse Kallander, vice ordförande (omval)
Lasse representerar Sollentunacentern i bland annat kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, och samhällsbyggnadsnämnden. Lasse jobbar som system- och arkivansvarig inom Svenska kyrkan och på fritiden ser han helst på engelsk fotboll eller gårds- och släktforskar på Fårö. Det bästa med Sollentuna tycker Lasse är närheten till skog och landsbygd.

Oscar Berggren, kassör (omval)
Oscar är gruppledare i utbildningsnämnden och sitter även i kommunfullmäktige. Oscar läser först året på kandidatprogrammet i filosofi, politik och ekonomi på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han gärna min vänner när han hittar tid från alla sina förtroendeuppdrag på olika håll. Oscar tycker att det bästa med Sollentuna är mångfalden i kommunens omgivning, dels stadskänslan i centrum och dels naturkänslan i våra naturreservat.

Anna Liljeqvist, studieansvarig (omval)
Anna sitter som ersättare i socialnämnden och samhällsbyggnadsnämnden. Hon jobbar som politisk sekreterare i Solna. Anna kan inte få nog av politik, så på fritiden pratar hon helst politik och umgås med sin familj. Det bästa med Sollentuna tycker Anna är variationen och närhet till både stad och fantastiska naturområden som Järvafältet och Edsviken.

Josefin Silverfur, ledamot (omval)
Josefin sitter i kommunfullmäktige och är också gruppledare i Socialnämnden. Hon driver tillsammans med sin pappa ett sollentunabaserat företag som sysslar med import och försäljning av byggmaskiner. På fritiden blir det mer politik, promenader och bingekolla tv-serier i soffan ihop med maken, hunden och ibland även tonåringen och våra tamråttor. Josefin tycker att det är närheten till både naturen och stadens utbud som gör Sollentuna speciellt.

Roger Yrjas, ledamot (nyval)
Roger är Centerns ordinarie ledamot i miljö- och byggnadsnämnden. Till vardags jobbar han på Riksbyggen med att utveckla bostäder. På fritiden går Roger gärna på Friskis och Svettis eller gör något kulturellt med familj och vänner. Roger tycker att Sollentuna har ett fantastiskt föreningsliv för kommunens ungdomar, vilket vi ska fortsätta värna om och vara stolta över!

Amela de la Cruz, ledamot (nyval)
Amela representerar Centern i vård- och omsorgsnämnden. Amela arbetar som specialpedagog och på fritiden umgås hon gärna med vänner och familj eller går promenader. Hon tycker att Sollentuna är möjligheternas kommun där alla kan få vara med och bestämma över sin framtid.