Det finns mycket kvar som måste göras

Vi i Centerpartiet i Sundbyberg går till val 2018 med tydliga förslag för framtidens Sundbyberg.

Det är fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att vara lokalpolitiker på heltid i Sundbyberg. I Sveriges minsta kommun känns allting nära och det är lätt att fysiskt se vad som händer, även om tempot i förändringarna ibland är högt. Det är också lätt att träffa människor på olika håll i staden och det är något jag tycker både är väldigt roligt och något som jag alltid prioriterar.

Bland det jag är mest stolt över sedan jag tillträdde som stadsmiljökommunalråd 1 januari 2015 är att Sundbyberg som första kommun i landet har antagit ett mobilitetsprogram där synen på mobilitet utgår från den enskilda människans behov, och inte från olika trafikslag. Vi är många som både går, cyklar, åker kollektivt samt åker bil ibland och planeringen av vår stad ska utgå från att göra det enkelt för den enskilda människan att välja hur man vill förflytta sig.

Jag är också stolt över att Sundbyberg tagit flera kliv framåt i vårt arbete för att bli en klimatsmart stad. Häromåret invigdes stadens eget vindkraftverk i Småland och det producerar över hälften av den el som staden använder. Nu tar vi nästa steg med solceller på stadens fastigheter. Vi byter ut alla fordon kontinuerligt till utsläppsfria fordon med 2020 som slutår och våra satsningar för bättre cykelmöjligheter gjorde att vi i maj i år utsågs till årets cykelkommun bland mindre kommuner.

I klimatarbetet går det dock inte att slå sig till ro, och det finns mycket kvar som måste göras. Där finns till exempel utvecklingen av autonoma fordon som något jag följer med största intresse. Jag tror att autonoma fordon kommer att revolutionera vår mobilitet och sättet att planera vår stad, med mer plats för människor och grönska. Att varsomhelst och närsomhelst ha tillgång till kollektiva utsläppsfria transporter bara genom en smart mobiltelefon kommer betyda en stor skillnad för vår mobilitet och vår stadsbild.

Det viktigaste i Sundbyberg är alla vi människor som bor och verkar här och Sundbyberg ska vara en stad där alla ska känna sig välkomna. Var än i världen man kommer ifrån, vilka funktionsförutsättningar man än har och vem man än älskar. Den mångfald av alla de olika människor som finns i Sundbyberg ska tillvaratas som en resurs och alla ska få chansen att nå sin potential.

För att orka med det hårda tempot i en valrörelse så hämtar jag kraft både i promenader i Sundbybergs grönområden, besök på gymmet eller trevliga måltider på Sundbybergs allt fler riktigt bra restauranger. Jag och Centerpartiet kommer vara runt i hela Sundbyberg under hela valrörelsen och vi är som längst bara ett samtal eller ett mejl bort. Du är välkommen att höra av dig till mig, eller följa mig och Centerpartiet i våra sociala medier.

Den 9 september är det slutligen dags för valdagen. Då hoppas jag och Centerpartiet få ditt förtroende att fortsätta vårda och utveckla Sundbyberg, och att göra vår stad ännu bättre.

 

Stefan Bergström

Förstanamn för Centerpartiet i kommunalvalet och landstingsvalet

stefan.bergstrom@sundbyberg.se

0700-87 55 55