oprofessionell hantering av möjlig dalkurdflytt - igen

Borlängefotbollslaget Dalkurd överväger återigen att flytta till Uppsala, uppger Fotbollskanalen.se. Idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström (MP) säger till Fotbollskanalen.se att Uppsala är villigt att ta emot laget. Centerpartiet är kritiskt till att Malmström välkomnar Dalkurd till Uppsala i ett läge där det är oklart vad det skulle innebära för Uppsala kommun.

- Det här är inte första gången som vi i nämnden får viktig information via media istället för via tillbörliga nämndkanaler. Jag tycker att det här är ett enormt oprofessionellt sätt att hantera en såhär stor fråga på, säger Mikael Eriksson (C), ledamot i idrotts- och fritidsnämnden.

Frågan om en Dalkurdflytt från Borlänge till Uppsala var senast aktuell hösten 2016. Centerpartiet menade då och anser fortfarande att Uppsalas idrottsinfrastruktur inte är tillräcklig för att husera ytterligare ett elitfotbollslag. Sirius fotbolls första säsong i Allsvenskan indikerar snarare att den befintliga infrastrukturen knappt är tillräcklig för de två lag vi har.

- Malmström verkar tro att elitfotbollslag är som vilka företag som helst, det är de inte. Ett företag som flyttar till Uppsala får skaffa sina egna verksamhetsytor. Dalkurd däremot vill flytta in på Studenternas där en av Dalkurds konkurrenter, Sirius, redan spelar. Det vore som om Astra Zeneca ville flytta hit och kommunen tvingade GE Healthcare att dela kontor med dem, säger kommunalrådet Stefan Hanna (C).

- Innan det kan bli tal om att välkomna Dalkurd hit måste kommunen reda ut förutsättningarna för det med Sirius. Det behövs en tidsplan, en bild av vad som krävs av kommunen, en kostnadskalkyl, etc. Jag är skeptisk till att en flytt går att genomföra i närtid, avslutar Stefan Hanna (C).

 

Presskontakt

Joakim Holmertz (C)
Politisk sekreterare
072-580 62 33
joakim.holmertz@uppsala.se

 

Mikael Eriksson (C)
Ledamot i idrotts- och fritidsnämnden
070-832 74 11

mikael.eriksson@centerpartiet.se

 

Stefan Hanna (C)
Kommunalråd
076-761 85 43
stefan.hanna@uppsala.se