De toppar Centerpartiets kommunlista i valet 2022

Centerpartiets kommunlista kommer i valet 2022 att toppas av Ehsan Nasari, Nora Karlsson och Jonas Petersson. Det beslutade partiets nomineringsstämma som under lördagen fastställde en kommunlista innehållande sammanlagt 45 företrädare.

Centerpartiets nomineringsstämma fastställde under lördagen partiets lista till kommunvalet 2022. Sammanlagt återfinns 45 personer på listan, som toppas av Ehsan Nasari, Nora Karlsson och Jonas Petersson.

- Jag är hedrad över att ha fått förtroendet att leda Centerpartiets politiska arbete i Uppsala kommun under nästa mandatperiod. Jag är också glad över att vi i partiet fått fram en så stark och sammansvetsad laguppställning inför valet 2022, säger Ehsan Nasari.

Ehsan Nasari är 40 år och bor tillsammans med fru och två barn i Stenhagen. Han är utbildad tandläkare, men har de senaste 15 åren varit verksam som företagare i kommunikationsbranschen. Idag är han vd för en Uppsalabaserad kommunikationsbyrå. Innevarande mandatperiod har Nasari representerat Centerpartiet i Stadsteaterns styrelse, dessförinnan har han företrätt partiet i bland annat kommunfullmäktige och arbetsmarknadsnämnden.

- Jag ser fram emot att möta Uppsalaborna i valrörelsen 2022 och föra fram Centerpartiets viktiga budskap om grön utveckling, hållbar stads- och landsbyggnad, stärkt kärnverksamhet, ökad trygghet och inte minst ett bättre företagsklimat. Som mångårig företagare ligger företagarfrågor mig varmt om hjärtat, och med min erfarenhet och Centerpartiets politik är jag övertygad om att vi kan göra viktiga insatser för företagsklimatet nästa mandatperiod, avslutar Nasari.

Nora Karlsson som står på andra plats på listan är 22 år gammal och bor i Luthagen. Hon studerar statsvetenskap och nationalekonomi vid Uppsala universitet och är ordförande för Centerstudenter i Uppsala. Nora Karlsson företräder också Centerpartiet i Uppsala kommuns miljömålsråd.

Jonas Petersson som står på tredje plats är 49 år gammal och bor tillsammans med fru och två barn i Ulleråker. Han arbetar till vardags som systemintegratör i teknikbranschen. Innevarande mandatperiod har han tjänstgjort som Centerpartiets gruppledare i kommunfullmäktige samt 2:e vice ordförande i kommunens gatu- och samhällsmiljönämnd.

Centerpartiets topp 10 i valet 2022

  1. Ehsan Nasari, 40
  2. Nora Karlsson, 22
  3. Jonas Petersson, 49
  4. Olle Romlin, 25
  5. Viviane Obaid, 52
  6. Mattias Johansson, 49
  7. Mats Åhlund, 68
  8. Karin Thalén-Ottersgård, 62
  9. Tilde Lind, 19
  10. Victor Zhao-Jansson, 34