Sunne tredje bästa miljökommun i landsbygd

Sunne är Sveriges tredje bästa miljökommun i kategorin landsbygdskommun, när tidningen Aktuell Hållbarhet för 14:e gången presenterar sin granskning av kommunernas miljöarbete.

Referat från sunne.se

Sunne är tredje bästa miljökommun bland landsbygdskommuner och i den sammanlagda rankningen av Sveriges 290 kommuner kommer Sunne på plats 53.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att vårt systematiska hållbarhetsarbete ger effekt. Men vi är inte nöjda utan har mycket kvar att göra! Detta ger extra energi att fortsätta det viktiga hållbarhetsarbetet, säger Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Sunne kommun.

Sunne imponerar

Sunne fick 26,84 poäng i rankningen av 51 möjliga poäng.

– Sunnes miljöarbete imponerar. Många kommuner analyserar noggrant resultaten från vår kommunrankning, både sina egna och andras, och det finns en efterfrågan på bra jämförelsematerial. I år har vi valt att bryta ut ännu en kategori – bästa landsbygdskommun – för att bättre synliggöra landsbygdskommunernas arbete och göra rankningen jämförbar och rättvis, säger Ylva Bergman, chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.

På förstaplats i kategorin landsbygdskommuner kom Ludvika med 32,67 poäng och en sammanlagd plats 17. Söderhamn kom tvåa med 29,12 poäng och sammanlagt på plats 40.

Läs mer på https://sunne.se/sv/utveckling/Aktuellt/Nyheter/sunne-tredje-basta-miljokommun-i-landsbygd/?fbclid=IwAR1pRIw_V6W4RGna-GPkPhr0pQYSON5NOD_FP4oe2g8HOAjaFFTsuHGbuKI