Välkommen till jobbet Desiree!

Vi säger hej och hälkommen till vår nyaste kollega i Västerbotten - Desiree Ölund som sedan november är anställd som politisk sekreterare på Region Västerbotten.

Hej Desiree, vem är du?
Jag heter Desiree Ölund, är 28 år och bor i Ånäset. Har varit medlem i Centerpartiet sedan 2012 då jag gick en politikerskola i Umeå.

Vad roligt! Varför valde du Centerpartiet?
Jag ville vara med och aktivt påverka diskussionerna, och då kändes Centerpartiet väldigt hemma. Jag har C-kopplingar från både mormor och morfar och mina föräldrar, det visste jag dock inte förrän jag började engagera mig...

Och nu är du nyanställd som politisk sekreterare på Region Västerbotten, hur känns det?
Det känns spännande och roligt! Ser framemot att få lära mig allt om sjukvårdspolitik och regional utveckling. Något jag insett är att det är så mycket som funkar jättebra inom regionen, men som inte syns så mycket utåt.

Har du fått några aha-upplevelser än?
Ja! Den största är nog att det finns ett sånt stort nätverk av centerpartister i både länet och landet, och att det verkligen funkar. Samarbetet över hela Sverige är jätteroligt att se och vara en del av. Erfarenheten av att vara kommunpolitiker i en mindre kommun gör att man ibland kan känna sig lite ensam.

Har du några politiska uppdrag själv?
Jajemän, jag sitter bland annat i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen i Robertsfors, har dessutom fått en plats i Folkhälsorådet. Tidigare var jag ersättare i miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå.

Vad är roligast med kommunpolitiken då?
Det är nog de praktiska frågorna - var ska det byggas, hur ska vi sköta parker etc. I en liten kommun blir det mindre politik och mer pragmatik.

Har du något övrigt du vill tillägga?
Hör av er till mig om ni vill prata regionfrågor!