Riksdagsledamot Rickard Nordin nomineras till Centerpartiets partistyrelse

I samband med Centerpartiets riksstämma i slutet av september, nomineras Rickard Nordin in i partiets partistyrelse. Rickard Nordin är även Centerpartiets talesperson i klimat- och energifrågor och vald riksdagsledamot från Göteborg.

Grattis till nomineringen Rickard, hur känns detta?
Det är fantastiskt roligt och jag hoppas verkligen få möjligheten av stämman att representera vårt parti på den högsta nivån.

Vad blir ditt viktigaste bidrag till den nya partistyrelsen?
Jag tror och hoppas att den kunskap jag har inom områdena energi och klimat, tillsammans med den erfarenhet från regeringsförhandlingar och organisatoriskt arbete hela vägen från CUF-avdelning till Partidistriktsordförande, i ett distrikt som utvecklats mycket på kort tid, är nyttiga erfarenheter för att utveckla Centerpartiet.

Vilken är din främsta styrka som politiker?
Min målsättning är att tänka nytt och våga testa nya lösningar. Att se nya möjligheter och sätta in politiken i nya sammanhang. Det har gjort att jag bland annat fått internationell uppmärksamhet som världens första nationella e-sportspolitiker. Jag är också lösningsfokuserad och har förhandlat fram både energiöverenskommelse och klimatpolitiskt ramverk över partigränserna. Att få nyttja kreativitet och kunskap för hela partiets strategiska arbete vore fantastiskt roligt!

Hur kommer man i kontakt med dig?
Enklast är att följa mig i någon av mina sociala kanaler eller mejla, det är alltid givande med inspel och flera sådana har både blivit riksdagsmotioner och saker i vår budget.
Så tveka inte att höra av dig!

Facebook.com/rickardnordinC
Twitter: @rickardnordin
Twitch: RiksdagsRickard
rickard.nordin@riksdagen.se


Centerpartiets partistyrelse utses vartannat år i samband med Centerpartiets riksstämma. Till partistyrelsen föreslås även både Annika Qarlsson, Sollebrunn och Cecilia Andersson, Brämhult från Västra Götaland. De båda sitter i partistyrelsen sedan tidigare.