Elisabeth och Emma - nyvalda ledamöter från Västra Götaland i Centerkvinnornas förbundsstyrelse

Elisabeth Johansson från Strömstad och Emma Blomdahl Wahlberg från Herrljunga valdes vid Centerkvinnornas allra första digitala stämma, som ägde rum i helgen, till nya ledamöter i förbundsstyrelsen.

För första gången någonsin höll Centerkvinnorna digital stämma. 180 ombud från hela landet kopplade upp sig för att ta beslut om politiskt program, val av förbundsstyrelse och nya stadgar.

Centerkvinnorna behövs mer än någonsin, säger Elisabeth Johansson, tillsammans vi kan stärkas och breddas. Systerskapet för mig är lika med att glädjas åt andra kvinnors framgång och att stötta varandra i med- och motgång.

Centerkvinnorna är gröna, liberala feminister och har kämpat för kvinnors rättigheter sedan 1932. Målet är ett jämställt samhälle, där alla kvinnor och män har samma förutsättningar att förverkliga sig själva och sina drömmar. Centerkvinnorna strävar efter att lyfta kvinnor i samhället, både politiskt och i samhällsdebatten.

De frågor som jag brinner extra för är dels förlossningsvården, vi behöver en jämlik förlossningsvård över hela landet, säger Emma Blomdahl Wahlberg. Det är också problematiken med mäns våld mot kvinnor, men även unga kvinnors psykiska och fysiska hälsa är något som ligger mig varmt om hjärtat.

Centerpartiet i Västra Götaland ser fram emot att följa dem båda i sitt arbete i styrelsen. VI tackar även Julia Färjhage, som vid lördagens stämma avgick från sitt styrelseuppdrag vid Centerkvinnorna.

Vill du veta mer om Centerkvinnorna och deras arbete, läs mer här: centerkvinnorna.se