Väststyrelsens ordförande har ordet

Ett riktigt vårtecken är vår årliga regionstämma, och den gick av stapeln i söndags, då fler än 100 av oss träffades digitalt för att gå igenom den digra agendan som inte bara förgylldes av besök av Annie Lööf, utan även genom vårt regionråd Kristina Jonängs tal och av en miljöproposition. Alla tre tydliga bevis på att politikutveckling pågår – oberoende pandemin.

Och lite kaxigt kan vi väl säga nu att vi har blivit ganska duktiga på digitala möten, så var det inte för dryga året sedan tillbaka. Då var det många kryss i kalendern.

Vi har sparat en massa tid, tror det i alla fall, vi har sparat en massa bilåkande och förflyttningar och möteskontona gapar näst intill tomma… men snart hoppas jag vi kan ses igen, på riktigt. Vi vill mötas, fika och prata om livet och allt annat.

Just nu är det god fart i vaccinerandet, dock finns oron inför sommaren att vårdens personal också behöver återhämtning och semester och att vaccinleveranserna fortsatt fungerar. Antalet inlagda går ned och smittspridningen minskar. Det är bra. Men vi har alla ett ansvar att det håller i och fortsätter så. Att vi för samtal med de människor vi har omkring oss om betydelsen av att vaccinera sig.

Pandemin har lärt oss att vi är sårbara och det är många som blivit av med jobbet, många som inte fått sin operation och lever med smärta, många unga som fått distansutbildning som kanske inte är lika bra som vanlig undervisning.

I samma stund finns det företag som går som tåget, nya affärsidéer har fötts och miljön har nog mått ganska bra med mindre resande.

Nu kommer tiden allt ska återstartas som har legat i dvala. Föreningslivet, kulturlivet och besöksnäringen är några. Och vi har ett viktigt uppdrag att återställa den offentliga ekonomin.

Många miljarder har rullat, vilket har varit helt nödvändigt. Men nu måste det finnas planer för hur vi ska återta kontrollen, gäller inte bara ekonomin utan även allt annat. Tilliten till samhället är viktigt och där har vi en roll att hålla ihop samhället. Dialogen är viktig och att vi kan gemensamt hantera svåra situationer.

Vi har lärt oss, och vi kommer fortsätta att lära oss av pandemitiden.

Jag är medlem i Centerpartiet för att vi tillsammans ska ta hand om moder jord, för jag vill ta ansvar – för att ge dig, ung som gammal, bästa möjliga i livets alla skeenden.

Det känns nu som Centerpartiet har världens chans att ta för sig och växa till ett större parti, med mer påverkanskraft och då behöver vi bli fler medlemmar, medlemmar som kan axla kommande förtroendeuppdrag. Gillar man Centerpartiet så hoppas jag att fler vågar ta steget att komma med. Fråga de du möter om de vill vara med och skapa en bättre värld tillsammans med oss!

Väststyrelsen planerar nu för valrörelse. En arbetsgrupp för att ta fram ett regionalpolitiskt program är tillsatt, ett program som vi antar på en extrastämma, lördag den 30 oktober. Redan i år!

Styrelsen kommer inom kort att tillsätta en valkommitté, där Väststyrelsens presidie, de fem distriktsordföranden och en representant från CUF kommer att vara med.

Uppdraget är att se till att vi har en sammanhållen valrörelse för hela Centerpartiet i Västra Götaland och styrelsen har därför antagit en plan hur det ska hanteras.

Målet är ökat stöd för mer Centerpolitik. Vi bär alla ett ansvar att motivera så många som möjligt. Det stora gemensamma målet är att vinna val. Då måste vi dra åt samma håll, att vara enade framåt, visa på styrka och vilja.

Och jag ser fram emot att möta dig snart, bygga laget av många starka jag!