Annie Lööf

Jag är centerpartist för synen på människan. Företagsamheten. En trygg vardag för människor i hela landet. Och en miljöpolitik byggd på utveckling, som leder till resultat. Det leder Sverige framåt.

Jag vill se ett samhälle som håller ihop. Byggt på tillit och samarbete. I tider när allt fler vänder kappan efter vinden och mörka krafter sprider misstro och rädsla. Då måste vi stå upp för medmänskligheten.

sol-has-bg sol-light-text sol-green-tone

Annies ord

För oss i Centerpartiet är det självklart att Sverige ska hålla ihop. Då behöver vi skapa förutsättningar för fler jobb att växa fram genom bättre villkor för de entreprenörer och småföretagare runt om i hela landet som bidrar till utveckling, välfärd och nya lösningar.

Ett jobb är den finaste biljetten in i det svenska samhället för den som är ny i Sverige. Integrationen är en ödesfråga och ska vi lösa den måste vi ge människor en chans att bidra. Öppna dörren till det första jobbet, så att fler får möjligheten att utvecklas och vara en del i gemenskapen.

Klimatet är en annan ödesfråga. Vi ser hur skogsbränder, torka, stormar och översvämningar raserar människors livsverk och vardag runt om i världen och i Sverige. Vi behöver en ambitiös miljöpolitik som fokuserar på det som ger resultat.

Vi vill att människor ska få bestämma mer själva medan vi politiker skapar förutsättningar för människor att lyckas. Vi vill skapa trygghet, oavsett om du blir utsatt för ett brott eller om sjukdomen slår till. Försvara medmänsklighet, tolerans och öppenhet. För allas lika rätt och värde.

Tillsammans vill Centerpartiet skapa ett starkare, friare och tryggare Sverige för alla i hela landet.

Följ gärna med oss på resan framåt!

/Annie Lööf

Annies biografi

Ta del av Annies tal

Aktuellt med Annie Lööf

Visa fler artiklar