Upprörande men inte förvånande

SVT anställer Petter! Petter Nilsson som med prispengarna från en dokusåpa finansierar Osynliga partiet. Osynliga partiet vars arbetsmetod är attentat mot de demokratiska partier vars uppfattning man inte delar. Krossar fönsterrutor, förföljer och terroriserar människor som ställer upp för demokratin. Det tycker Petter är helt OK. Inte bara OK han har donerat 100 000 kronor för att Osynliga partiet ska bli starkare. Kanske kunna skaffa skarpare vapen än stenar? Petter anställs på SVT därför att Petter har en kompetens som vi saknar säger SVT:s programchef.

SVT har förbrukat sitt mandat. Företaget finansieras med skattemedel (i skepnad av obligatorisk licensavgift för alla hushåll). Centerns ungdomsförbund har föreslagit att de som inte delar SVT:s demokratisyn (anställa terrorist Petter som har en kompetens vi saknar!!!)borde låta bli att betala TV licensen. Vore det inte för att jag ogärna hamnar på kronofogdens lista skulle jag göra det. Vad jag däremot kommer att ta mig en funderare på är om SVT och Sveriges Radio fortsättningsvis ska få leva i skyddad verkstad, skattefinansierade.

Även Sveriges Radio Gävleborg upphör inte att uppröra. Sverige har en rekordhög ungdomsarbetslöshet. Centerpartiet presenterade för några månade sen ett antal förslag om hur ungdomsarbetslösheten skulle kunna minska. Lokalradion väljer under en hel helg att i nyhetssändningar låta SSU kommentera ett förslag som lagts på nationell nivå. Ingen Centerpartist fick komma till tals. Inte en enda fråga ställdes till SSU om hur de tyckte att ungdomsarbetslösheten skulle angripas. Inte bara urusel journalistik utan också ett brott mot radiolagens krav på opartiskhet. En klart utpekad part ska ges möjlighet att bemöta kritiken.

Radio Gävleborg forsatte sen på den inslagna vägen. I intervjun med länets riksdagsmän har både centerns Sven Bergström och socialdemokraternas Ulrika Messing utfrågats. Båda inslagen har sen kommenterats i nyhetssändningarna. Nyhetsinlaget från intervjun med Sven Bergström gick på temat " Centerns bedrövliga förslag om att försämra anställningstryggheten för arbetslösa ungdomar" (som om arbetslösa ungdomar har någon anställningstrygghet). Nyhetsinslaget från intervjun med Ulrika Messing på temat "socialdemokraterna tycker att det är jättebra att arbetslösheten nu minskar och det beror helt och hållet på den jättebra politik som regeringen för". Brott mot radiolagen, kontroversiella ämnen får inte behandlas på ett ensidigt sätt.

Nästa gång anmäler jag till Granskningsnämnden för radio och TV.