Centerpartiet lokalt

Kommunistisk diktatur

Lars Ohly med flera är stolta över att få kalla sig kommunister. Han borde läsa den här artikeln från BBC om hur vidriga kommunist diktaturer fortfarande beter sig.

En sextonårig pojke kidnappades från en badstrand i Syd Korea 1978. Hans föräldrar befarade att han omkommit. Det visade sig att han kidnappats av kommunistiska agenter från Nord Korea. Syftet var att deras spioner behövde Sydkoreaner att öva på.....
Han var dessvärre inte ensam. Mer än 500 sydkoreaner kidnappades av Nordkorea under 70 och 80 talen. Så går det till i kommunistdiktaturer Lars Ohly!

Det framkom nyligen att gossen inte omkommit utan lever i fångenskap i Nordkorea. Under sina år har som fånge i kommunist diktaturen har han gift sig med en japansk kvinna, även hon kidnappad av Nordkoreanderna.

Hans åldriga mor har nu för första gången fått träffa sin son.

Mitt minne av Nordkorea från det sena sjuttiotalet är en oerhört grym, totalitär diktatur. Det kändes efter en vecka i Pyonjang som att återvända till friheten när jag kom till Peking. Jag krävde under mitt besök att få se hur man tog hand om mentalt handikappade människor. Svaret blev, det finns inga sådana här i Nordkorea. Det är väl känt att dessa sätts i läger där de i princip svälts till döds. Ordförande i det KOMSOMOL, Sovjetunionens kommunistiska ungdomsförbund, som stod brevid mig viskade: De säger att de inte har några utvecklingsstörda i Nordkorea, titta bara i presidentpalatset, där finns ju både Fadern och Sonen. (Nordkorea styrdes då av Kim Il Sung vars son Kim Jong il nu tagit över som kommunistdiktator.