Centerpartiet lokalt

Mauds anförande

Behållningen från Centerpartiets förtroenderåd var att höra Maud Olofsson. Att få lyssna på ett helt anförande istället för att läsa referat är en förmån. Det jag fäste mig vid var att den fråga som engagerar Maud starkast är hur vi behandlar invandrarna i Sverige. Vi tvingar in vänner från andra länder i ett bidragsberoende som inte finns i något annat land. Sen anklagar vi dem för att bara ta bidrag och inte jobba när det i själva verket är de regler som Sverige har kring arbetsmarknad och villkor för företagare som är boven.

Mauds engagemang i frågor kring integration har i högsta grad påverkat partiet. Hon stod upp och slogs mot Göran Perssons tal om social turism. Hon drev också igenom att vi förrutom asylinvandring måste ha arbetskraftsinvandring. Länder som Canada, USA och Australien som har en betydande arbetskraftsinvandring har en mycket bättre integration av sina nya.

När jag hör Mauds känsla i de här frågorna som inte handlar om annat än alla människor lika rätt och värde inser jag att jag hamnat i rätt parti.