Alliansens riskdagsledamöter ställer upp!

Den nya oppositionen har haft lite svårt att finna sin nya roll, det vill säga kritisera regeringen och dess politik. Tufft är det vilket finansiminister emeritus Nuder så klokt uttryckte "förr fick jag köra Ferrari med 9 miljoner passagerare, nu får jag ensam åka i en Amazon. Tack och lov för Nuder och Co så ställer flera av alliansens riksdagsledamöter upp och för oppositionens jobb det vill säga gör sitt bästa för att nita den egna regeringen.

Flera folkpartistiska riksdagsledamöter har varit hjälpsamma. En varm tanke från hjälpbehövande socialdemokrater går säkert till Birgitta Ohlsson som ständigt gör tappra försök att golva alliansens utrikesminister.

Under gårdagen ställde även allianspartiernas företrädare i skatteutskottet upp för att under moderaten Lennart Hedquists ledning försöka nita regeringens alkoholpolitik under stridsropet "sänk skatten på öl och vin"!

Bäst är ändå vissa kd ledamöter som till och med lyckas gå i närstrid med ett eget KD statsråd som dessutom råkar vara partiledare. Suveränt! En knock out seger till Sacredeus och Oskarsson med en golvad Hägglund som resultat är inte uteslutet.

Jag är kanske något förvånad att inte centerpartiets riksdagsledamöter lyckas bättre i att bistå den tafatta vänsteroppositionen. Att fälla egna regeringar har ju historiskt varit en centerpartistisk paradgren. Inget av dåtidens rebelliska kämparglöd verkar finnas kvar i centergruppen som tycks tro att deras huvuduppgift är att sluta upp bakom regeringens politik för att möjliggöra en alliansseger även 2010 - Sankta simplicitas.