Al Gore och Ung Företagsamhet

Idag kom Al Gore på besök till statsministern. Som vanligt ett mail med undertonen, blockera inte entrén och hissarna när han kommer. Det gjorde vi inte heller utan njöt istället av solen på den Rosenbads tak. Fantastisk utsikt över centrala delar av Stockholm.

Al Gore tvingade upp oss bleka politiska tjänstemän i den vackra vårsolen. Den gröna tråden från Al Gore till kvällens evenemang var klar. Jag fick inför 700 gymnasieungdomar, engagerade i Ung Företagsamhet dela ut det stora miljöpriset. Miljö och företagande, förutsättningen för framtiden var mitt korta budskap innan jag läste upp juryns motivering. Enligt medföljande dotter gjorde jag iallafall inte bort mig. Hon hade följt med, inte för att titta på pappa som delade ut pris, utan för att få träffa Rix morgonzoo, Titti och Roger som skuklle varit kvällens värdar. Roger sjuk och ersattes med en annan för mig lika känd förmåga.

Ibland känner jag mig som en gök. I brist på eget bo (partiaktiviteter) stjäl man någon annans bo (möte) för att berätta om den politik jag tror på.