Trött på Tobé

Jag blir så trött på riksdagsmän från något av allianspartierna som försöker ta poäng på att kritisera den egna regeringen. Senast i raden Gävleborgsmoderaten Tobé som går till angrepp på finansminister Anders Borg för hans sätt att hantera det svenska spelmonopolet.

Man kan tycka vad man vill om spelmonopolet men sitter man i Sveriges riksdag som representant för ett av de fyra partier som innehar regeringsmakten borde man ha många andra möjligheter att påverka än att via Ekot gå till angrepp på en partivän.

De riksdagsmän som förstått att Alliansen har regeringsmakten har mycket stora möjligheter att påverka regeringens politik. Jag ser varje dag på jobbet exempel på det. Det handlar om allt från kontakter med politiskt sakkunniga till att på veckans riksdagsgrupp ta direkt kontakt med ministern.

Att använda ekoredaktionen för att låtsas påverka regeringens politik genom angrepp på en av de egna visar bara att man är en av de riksdagsledamöter som är förpassade till de bakersta raderna och inte förstått att använda sina möjligheter att påverka politiken.

Det är väl tur för den taffliga socialdemokratiska oppositionen att några av alliansens riksdagsledamöter gör vad man kan för att utgöra opposition i riksdagen.