Det vilar en förbannelse

över min plånbok. Igår morse klockan 05 15 när jag i lugn och ro drack morgonkaffet och läste tidning upptäckte jag att plånboken en timme tidigare åkt med hustrun till Arlanda för vidare resa till Paris. Plånboken fick vacker stanna på Arlanda. Jag hade tur som hade bensin i bilen tillräckligt för att köra till Arlanda och hämta den. Utan plånbok tar man sig inte långt, inga pengar (frånsett mynten i PET flaskan), inget tågkort, inget bensinkort.
Idag tänkte den kära plånboken bege sig vidare till Göteborg genom att ligga kvar i fåtöljen. Det var nog Guds straff för att jag hade varit elak tidigare på morgonen genom att till riksdagsledamöterna Backman och Ceballos som var på väg till Riksdagens öppnande säga "det är väl skönt att det är slut på semestern så att även ni riksdagsmän får börja göra nytta". En vänlig medresenär uppmärksammade mig på plånbokens plan att resa vidare. Återigen räddad av gonggongen.
Jag bävar nu för att det ska bli tredje gången gillt med plånbokens försök till resor. Jag ska vara snäll hela dagen så att jag slipper ytterligare straff.