Allt för byn enligt Larz

Sitter på tåget på väg till Sundsvall och träff med Alliansen i Sundsvalls kommun. Läser då Expressen då partivännen Larz från Hammarstrand går till angrepp på Maud. Enda sättet att få en helsida i Expressen som tjänstledigt oppositionsråd i Ragunda kommun är nog att hårt angripa den egna partiledaren.

Hans poäng är att när försäkringsbolaget Aktsam nu lagt ner borde Centerpartiet i regeringsställning snabbt komma till undsättning med någon form av statlig etablering vad jag förstår.

Jag är fullt medveten om att nedläggningen av Aktsam är ett stentufft slag mot Hammarstrand. För att den svenska landsbygden ska leva krävs dock en helt annan politik än den Larz är inne på. Det viktigaste den här regeringen kan göra är att stärka alla de små företagarna som bär Hammarstrand och många andra små kommuner i Norrlands inland på sina axlar. Lösningen heter fler som vågar starta företag och att de som driver företag vågar anställa. Inte att en minister ska komma flygande från Stockholm med en portfölj full med statliga satsningar.