Ingen ringer..

Alla verkar under de sista veckorna fått frågan från någon journalist om de betalt svart. Jag har väntat på samtalet men ingen ringer. Har under många år betalt städhjälp vitt. Njutit av att var fjortonde dag komma hem till ett välstädat hus med blommor i vaserna. Betalt från privaperson till privatperson med månatlig rapport till skatteverket och inbetalning av prelskatt. Jag är därmed en av 2000 svenskar som gjort det. Tänkte att jag äntligen skulle få offentligt beröm för min laglydighet men så tydligen icke.
Nu vill dessutom skatteverket att det ska bli lagligt att betala upp till 10 000 kronor från privatperson till privatperson utan att det ska rapporteras. Därmed ryker min möjlighet att få beröm för min laglydighet. Jag får heller inte glädjen att en gång per månad frankera kuvertet till Skatteverket. Det är nämligen icke ens med porto betalt som uppgifterna krävs in.
Det känns orättvist men fortfarande finns väl chansen att någon journalist upptäcker att jag inte fått frågan.
Eller så är det väl som den alltid lika kloke Centerriksdagsmannen och professor emeritus Lennart Levi sagt till mig "Anders, Du måste förså att livet inte alltid är rättvist".