Sköt Dig själv och skit i andra

Sköt Dig själv och skit i andra är ett rättesnöre i politiken. Ägna Dig åt Ditt parti och prata inte om andras. Svårt dock att låta bli att spekulera i vad som händer i oppositionspartiet. Jag skulle vilja vara en liten spindel i Mona Sahlins rum bara för att få höra hur de tänker.
Hon är säkert rätt ledsen över att partiet inte är ett dugg intresserad av förnyelse. Trots att hon gång på gång sagt att vi kan inte vinna 2010 på den politik vi förlorade 2006 på verkar ingen lyssna. Bedövade av opinonssifforna kan man tro.
Men varför valde hon att gå ut i ett massivt angrepp på statsministern som hon gjorde. Beskylla för lögn osv. Slog ju bara tillbaka på det egna partiet. Varför lät hon gick hon sen ut med Ohly och Eriksson med budskapet att vi tycker att Sverige ska skita i havsrättskonventionen och dessutom blanda oss i Baltikum och Polens inre angelägenheter genom att kräva att gasledningen dras där. Utrikespolitik har ju varit sossarna paradgren och så detta klavertramp. Därmed öppnade hon också dörren för Johansson i Göteborg att tycka att Sverige då också skulle strunta i Genevekonventionen gällande asylsökandes rätt. Det följdes upp av Reepalu som tyckte att vi lika gärna kunde bryta mot Schengen och återupprätta gränskontroller.
Jag skulle ha förstått veckans desperata utspel om sossarna låg tio procent ner i opinionen. Varför inte kraftsamla kring förnyelse av politiken istället för att i Ohly och Erikssons ledband sänka sin trovärdighet inom utrikespolitiken.
Det är mycket en bonde från Vinnersjö inte förstår.