Jag blir trött

Jag blir inte trött av att kliva upp före fem för att idag kunna ta 0626 tåget från Gävle. Ett spännande möte på Statsrådsberedningen börjar 08 30 och då har nöden ingen lag. Hinner dessutom läsa igenom våra förslag om rehabiliteringskedja och förlängd sjukskrivnings som nu efter remissomgång ska bli till lagförslag.
Jag blir trött av toppnyheten i dag tycks vara att opinionsundersökning visar att Socialdemokraterna minskar stort och att Kd är utanför riksdagen. Alla vet att valet 2010 kommer att avgöras veckan före valet, kanske till och med dagen före valet. En fjärdedel av de 6,9 miljoner röstberättigade har redan bestämt sig för att rösta på vänsterkartellen vad som än händer. Lika många har bestämt sig för att hellre dö än rösta på något annat än ett alliansparti. Kvarstår mer än tre miljoner väljare som inte har bestämt sig och som inte kommer att fatta sitt definitiva beslut förrän mycket nära valdagen.
Kunde inte rubriken för nyhetsartiklarna få vara " Valutgången i september 2010 är fortfarande oviss". För det kommer den att vara till cirka 21 00, en timme efter att vallokalerna stängt den tredje söndagen i september 2010.