Radiodebatt

Diskuterade på eftermiddagen avskaffande av apoteksmonopolet i Radio Gävleborg. Min motståndare i studion var Åsa Lindersstam, socialdemokratisk riksdagsman från Söderhamn. Hon vill behålla monopolet. Bättre att det är i Sverige som i Kuba, det andra landet som fortfarande har ett apoteksmonopol, än att det ska bli som i Norge. När Norge avskaffade apoteksmonopolet berättade Eva så blev det tre multinationella apotekskedjor som tog över.
Så blev det nu inte i Norge. 15% av apoteks marknaden återfinns hos enskilda apotek vara de flesta samarbetar inom ramen för Ditt apotek. Även om det skulle bli tre kedjor som tog över så måste det vara bättre att kunna välja på ICA, konsum eller hemköp istället för att so socialdemokraterna tycks vilja vara hänvisade till konsum.
Regeringen kommer dessutom imorgon att besluta att "Ett antal enskilda apotek eler grupper med fåtal aptoek bör på marknadsmässiga villlkor kunna övertas av personal eller andra itnressenter av enstaka enheter." Tydligare kan det inte sägas.