Sorg är ett starkt ord

men jag känner mig ledsen å mina kristdemokratiska vänners vägnar. Söndagkvällens agenda där riksdagsledamoten Lennart Sacredeus berättade att om två kvinnor som älskade varandra tilläts bekräfta sin kärlek med ett äktenskap så var nästa steg att tillåta tidelag och sexuellt utnyttjande av barn.

Hans uttalande har självklart lett till att många människor känner sig kränkta. Inte bara män som älskar en annan man och kvinnor som älskar en annan kvinna utan också föräldrar till homosexuella, barn till homosexuella och alla vi andra som tycker om två vuxna människor som älskar varandra vill bekräfta sin trohet genom ett äktenskap ska det bejakas av samhället.

Det som gör mig ledsen är att jag vet hur hårt många kristdemokrater kämpar för att tvätta bort stämpeln av religiös sekterism från sitt parti. När Lennart i kvällen sändning av Gävle Dala måste förklara hur en könsneutral äktenskapslag hänger samman med sexuellt utnyttjande av barn så lär inte det göra livet lättare för alla kristdemokrater som vill att deras parti ska framstå som seriöst och samhällsbärande.