V såpa i Gävle

Inom Vänsterpartiets Gävle avdelning utspelar sig nu en spännande föreställning som vi i Gästrikland kan följa via Gefle Dagblad och Arbetarbladet( sök på Gävle och klicka vidare).

Två fraktioner står enligt pressen mot varandra, kommunistfraktionen mot feministfraktionen. Därtill kommer ett inslag manlig härskarteknik och sexuella traksserier.

Scen 1
Jag förstår inte alla turer men det verkar som att en man skickar mejl med hotelser till en kvinna i samma parti. Det hela avslöjas och mannen får be om ursäkt. Ingen polisanmälan görs.
Inget läcker till pressen.

Scen 2
Mannen får erbjudandet att hålla tal på internationella kvinnodagen. Den kränkta kvinna och hennes vänner protesterar. Nu kan vi följa det hela via AB och GD.

Scen 3
Den kränkta kvinnan och hennes vänner sparkas från alla politiska uppdrag. GD och framförallt AB har detaljerna.

fortsättning lär följa...

Själv har jag svårt att följa hur ett feministiskt parti väljer att ställa sig mannens sida (han som skickade trakasserande mejl), sen erbjuder honom att tala på internationella kvinnodagen för att slutligen sparka den kränkta kvinnan. Det beror säkert på att jag aldrig förstått det kloka i Marx och Lenins skrifter. .