Kejsarinnans nya kläder

Idag har sossarna kallat till jobbtoppmöte. Inledde dagen med en DN debatt artikel där man med hjälp av en SIFO undersökning visar att svenska folket tror att sossarnas medicin är effektivare än alliansregeringens i att minska utanförskapet.
Patientens tillstånd förbättras i rask takt (164 000 färre i utanförskap under Alliansens första år jämfört med 1800 färre under sossarnas sista år) men sen ska det hållas SIFO undersökas huruvida insatt behandling är rätt eller ej. Intressant grepp som tyder på nytänkande.
På det stora toppmötet presenteras en ny politik. Det nya visar sig dock vara omslagspapperet och ej innehållet. Stämmer väl med Mona Sahlins analys att det var inte fel på politiken. Felet var att inte väljarna fick veta hur bra den var.
För mig som gärna vill behålla jobbet är jag mycket nöjd med dagens toppmöte. Desto mindre omprövning och nytänkande från socialdemokraternas sida ju större chans att regeringen sitter kvar.
Hoppas ingen berättar för socialdemokraterna att utanförskapet 2007 minskade mer än det någonsin gjort under de 40 år som mätningar har gjorts och att 2007 var första året på mer än 30 år som antalet förtidspensioneringar minskade.