Vi bygger

En av de saker som gör jobbet i regeringskansliet så stimulerande är möjligheten att delta i den politiska verkstaden där vi tar fram beslut som kommer att göra Sverige till ett bättre land. Har under eftermiddagen suttit med tjänstemän från socialdepartementet för att vrida och vända på hur vi ska se till att omregleringen av apoteksmarknaden verkligen leder till bättre tillgänglighet för kunderna och pressade priser.
Diskussionen var så spännande att jag tyvärr missade Centerpartiets gruppmöte i Gävle där man skulle ta ställning till Gävles kandidatur till att bli Europas kulturhuvudstad. Det går dessvärre inte att ha fingrarna i alla syltburkar samtidigt.
Fick på hemvägen frågan om jag inte lyssnat på budgetdebatten. Budgeten känns som ett sedan veckor tillbaka avslutat kapitel men ska nog imorgon ta en utskrift från riksdagens hemsida för att läsa var oppositionen hade att säga. Antar att det var rätt förutsägbart. Regeringens satsning var bra men det skulle ha varit mycket mer pengar till allt.....