Ohly och Ulvskog

Idag fick jag för första gången möjlighet att möta Ohly och Ulvskog i en debatt. Inbjudare var Handikappförbunden och debattledare var Elisabeth Höglund. Under debatten fick jag mer och mer förståelse för att Sahlin inte är så intresserad av att ha Ohly med i en (vilket Gud förbjude blir verklighet) Mona ledd regering.
Den gode Lars Ohly hade nämligen oavsett frågan som ställdes av Elisabeth Höglund hur många miljarder som helst att spendera. Måste vara kul att vara Pojken med Guldbyxorna i såna lägen.

Själv framstod jag nog som rätt tråkig när jag sa att starka statsfinanser är viktigast för de som har störst behov av samhällets tjänster och att fler människor i arbete ger mer pengar till välfärd.

Förslaget från de (s) märkte ordföranden för Handikapprörelsen var att strunta i Jobbskatteavdraget för att få mer pengar till funktionshindrade. Feltänk så det stänker om det. Jobbskatteavdra ger fler människor i arbete vilket ger mer pengar till välfärd.En person som går från arbetslöshet till arbete är nämligen 225 000 kronor plus i kassan för offentlig sektor.

Det blev en bra diskussion där vi från Alliansen kunde berätta om att det händer mycket mer på handikappområdet nu än det någonsin hänt under tiden Mona satt i regeringen och Ohly agerade stödtrupp.

Vad jag helt missade var kuckilurandet som måste ha pågått mellan vännerna Ulvskog och Ohly. På tåget hem fick jag höra att Ulvskog tog avstånd ifrån sin egen partiledare!!!!!!! och sa att Mona minnsann inte haft mandat att säga nej till Vänsterpartiet.

Fortsättning lär följa. Nu har alltså regeringsalternativet S-V-MP först delats då Mona sagt att V inte får vara med och V svarat med att i riksdagen motionera om att det borde vara förbjudet med politisk mobbning. Sen delats en gång till då sossarnas partisekreterare (har i och för sig redan fått sparken) berättar att Mona (partieledaren) icke hade mandat att säga det hon sa.

Undrar vad väljarna tycker när finanskrisen härjar och alternativet till Alliansregeringen dvs regering Mona Sahlin redan på startsträckan verkar ha en del problem..