MIssnöjda, mycket missnöjda

Journalister verkar sätta en ära i att alltid framställa pensionärer som gnälliga.
Ekots första nyhet är att pensionerna kommer att höjas med rekordbelopp kommande år. Samtidigt har inflationen ökat vilket förståss gör att beloppen gröps ur, vilket drabbar alla lika. Journalisten intervjuar då två pensionärer med frågan om de är nöjda med rekordökningen av pensionerna. Nej vi är missnöjda, mycket missnöjda blir svaret. Vi borde ha fått dubbelt så mycket.
Samma visa var det när budgeten presenterades och det blev klart att regeringen gör en rekordstor satsning på de sämst ställda pensionärerna. De som lever med månadspensioner på 5 500 kronor får drygt 200 kronor mer per månad. Svaret från ett antal pensionärer då var att det var alldeles för lite och framförallt borde det inte bara gått till de sämst ställda pensionärerna utan till alla, rättvist ska det vara.
Jobbskatteavdraget har även det väckt ett starkt missnöje bland pensionärerna. Pensionärerna borde också få jobbskatteavdrag trots att de inte har några ökade levnadsomkostnader på grund av arbete. Resor till och från arbetet upp till 9000 kronor får den som jobbar betala med skattade pengar. Likaså mindre kostnader för inkomstens förvärvande (skor, kläder, ökade matkostnader etc) får den som arbetar betala med skattade pengar upp till 5 000 kronor. Före jobbskatteavdraget sa många arbetslösa att det inte lönade sig att gå från a kassa till arbete trots att a kassan låg på 80% av lönen. Nu lönar det sig vilket gjort att tiotusentals människor gått från arbetslöshet till arbete. Mer skattepengar (300 000 per arbetslös som får arbete) till äldreomsorg, sjukvård, etc men nog går det att finna en pensionär som framställs som missnöjd, mycket mycket missnöjd.