Till innehållet

Fredag

Tåget till Stockholm. Regeringens åtgärder för att stabilisera ekonomin ska presenteras. Vi på centersamordningen går igenom detaljerna. Enligt EU kommissionen har Sverige redan den mest expansiva statsbudgeten. Nu läggs ytterligare miljarder för att stimulera ekonomin. Vilken kritik oppositionen kommer att leverera är redan klart. Det borde vara mera, mycket mycket mera.
Tåget halv elva tillbaka till Gävle. Får sällskap med förre centerriksdagsmannen och landshövdingen Gunnar Björk till Bollnäs. Vi ska båda närvara vid Gunnel Jonängs begravning. Den blir en vacker högtid, helt i Gunnels smak, med en duktig kvinnlig präst. På minnesstunden berättar Gunnels tre barn om hur de minns sin mamma. Vi bjuds på en middag med ett foto av Gunnel i sin krafts dagar.
Bil åter till Gävle där jag av Gunnar får flera intressanta historier mig till livs. Under Fälldinregeringarna var Gunnar tjänstledig från sitt riksdagsuppdrag för att istället vara politiskt sakkunnig bland annat på statsrådsberedningen. Vi konstaterar att mycket är sig likt även om det finns en hel del som skiljer. Det är ju trots allt trettio år mellan våra perioder i maktens korridorer.
På kvällen årets höjdpunkt i Vinnersjö bönhus, Luciafest med auktion. Hem halv elva med många inropade auktionsfynd. Sen i säng för i morgonbitti går jag på jouren på barnkliniken. Kollegorna på statsrådsberedningen har väl som bäst kommit fram till kaffet på årets julfest vilken jag i år missar.