Vilken morgon

X2000 som ska avgå från Gävle 0706 står fortfarande kvar mellan Sundsvall och Hudiksvall. Regionaltåget som kommer från Ljusdal och ska avgå Gävle 0732 är sent på grund av växelfel i Ljusdal. När tåget väl kommer har det inte fyra utan två vagnar. Var det inte kaos på Gävle central innan så blev det då. Hittar en plats och får sitta med vännerna från Kd, partisekreterare Sjögren och statssekreteraren Marcelind. Trevlig sällskap. Sen får vi signalfel vid Arlanda.
Stackars Lennart hade åkt till Stockholm för att dela ut julklappar till Kds personal. Han kommer fram två timmar sent. I tid för att ta 12 30 tåget tillbaka till Gävle. Ragnwi missar minst två av morgonens möten på socialdepartementet.
Rätt nyttig mental träning dessa SJ mornar. Antingen kan man välja att bli upprörd, arg, besviken och skälla på en stackars konduktör. Eller också kan man välja att njuta av en måndagmorgon där jag är frisk, min familj är frisk och inga större sorger vilar på mina axlar. Väljer jag det första drabbar det en enda person. Nobelpristagaren Imre Kertez, mannen utan öde, är en bok som gör att livet blir enklare att leva. Läs den.