Farmaceuter vill starta eget

I en undersökning som farmacevt förbundet gjort visar det sig att en tredje del av de tillfrågade medlemmarna gärna vill bli egna företagare. Yngre medlemmar och medlemmar med utländsk bakgrund är överrepresenterade. I Gävleborg är inte mindre än 19 farmacevter intresserade. För att göra småföretagande möjligt så kommer 200 av de apotek som Apoteket AB har att bli grunden för en småföretagskoncern. Möjligen av samma typ som ICA. Det är nämligen näst intill omöjligt för en enskild apotekare att lägga ett bud på ett av de apotek som ska säljas på den öppna marknaden. Marknadspriset på ett apotek förutsätter en egen liten förmögenhet eller mycket goda bankkontakter.
Med start i sommar kommer vi att få mångfald även på apoteksmarknaden. Det statliga apoteket AB finns kvar med tillsammans med ett antal små och stora apoteksföretag.

Ylva Johansson har lyckat komma överens med vänster och miljöpartiet att om de får makten hösten 2010 ska detta stoppas. Alla apotek ska då socialiseras. Återföras till statens trygga famn. Jag kan bara önska Ylva lycka till att få en stor uppslutning bland marginalväljarna på temat socialisera fungerande småföretag.