En bra början på veckan

Måndag morgon. Läser på tåget SKL rapporten " Välfärdsmysteriet". Tidningen Fokus spekulerade i fredags om att SKL skulle hemligstämpla den vilket tydligen inte skett. Rekommenderar läsning för den som är intresserad av vad som är sanningen bakom ropen på att välfärden rustas ner.
Kan på perrongen i Gävle även ge några berömmande ord till Kd:s partisekreterare Lennart Sjögren över att hans partiledare vågat tala klarspråk om varför partiledningen inte ville ha Lennart Sacredeus med på sin EU lista. Det blir mycket enklare om man faktiskt berättar bakgrunden. Det finns alltid en diskussion om hur man ska arbeta i ett parti. Självklart har medlemmar rätt att uttrycka sin åsikt även om den går tvärs emot vad partiet har för uppfattning. Om man däremot är vald som riksdagsledamot och i fråga efter fråga försvårar för den valda partiordföranden kommer man till slut fram till en gräns där agerandet inte kan accepteras. Den gränsen hade tydligen nu passerats i Kd. Hade jag hunnit läsa rapporteringen från Dagens eko kunde jag även ha glatt partisekreteraren med att den reform som orsakade så stor strid i Kd, nämligen frågan om utländska kvinnor skulle få göra abort i Sverige, nu visar sig ha fått exakt det resultat som socialminister Hägglund förutspått. Det har inte blivit någon ökning av antalet aborter.
Mest spännande är ändå Eva Franchells avslöjande att det inte alls var så att avvisningen av de två egyptierna var Anna Lindhs eget påfund. Såväl Göran Persson som Thomas Bodström var delaktiga i beslutet. När historien avslöjades var det praktiskt att lägga hela skulden på den då mördade utrikesministern. Skäms!
Jag ska köpa Eva Franchells bok i ren sympati med hennes ambition att rentvå Anna Lindhs namn.