Nytt kapitel

Det känns som att sätta punkt i en lång historia. När jag kom med i politiken för 30 år sedan var kärnkraften den stora frågan. På grund av en olycklig folkomröstning har den sen spökat i svensk politik sedan dess. För många av oss som formades av politiken då har det varit frågan som delar onda från goda. Nu finns det äntligen en överenskommelse som bygger på sunt förnuft. Det självklara i att svensk elproduktion inte bara kan ske med hjälp av kärnkraft och vattenkraft och att kärnkraften kommer att behövas i svensk elproduktion under lång tid framåt. Klokt då att om tiotalet år kunna ersätta ett gammalt uttjänt med ett nytt, säkrare och effektivare.
För många av oss äldre centerpolitiker kan det kännas tungt att lämna den fråga som till så stor del präglat oss men samtidigt skönt att kunna öppna ett nytt kapitel i den svenska inrikespolitikens historia.
Om nu bara Mona Sahlin kan lyssna på rörelsen och inte minst då på LO genom att bidra till en bred överenskommelse om den svenska energipolitiken. Inte minst vårt näringsliv skulle må väl av att känna säkerhet i att lagd kurs ligger. Jag vet att många kloka socialdemokrater gör allt de kan för att få sin partiledning att komma till den insikten. Lycka till!