Sossar i landstinget

På sportlov i JÄmtlandsfjällen kan jag ta del av sjukvårdsdebatten i Östersundsposten. I Jämtlands läns landsting har man under hösten och vintern lyckats med en stark bedrift.

Alliansen och sossemajoriteten enades om att det ekonomiska läget var så allvarligt att samling krävdes. Fick samtliga chefer att ställa upp på en mycket seriös prioriteringsdiskussion som skulle möjliggöra en ekonomi i balans, nödvändiga medicinska satsningar OCH inget politiskt käbbel.

Nu har sossarna på en vecka lyckats haverera hela porjektet. Skott i foten skulle man kunna säga. Landstingsstyrelsens ordförande Uitto har kört över cheferna, struntat i det politiska samförståndet och bestämt sig för att köra en helt egen linje.

Resultatet är att
1 Det politiska samförståndet är bortblåst.
2 Landstingets chefer känner sig sannolikt grundlurade. De har i en seriös anda tagit fram kraftfulla besparingar i tron att ekonomin skulle hanteras seriöst bara för att finna att sossemajoriteten i landstinget inte förstått någonting.
3 Budkapet har nått fram till regeringskansliet att det behövs inget tillskott till Jämtlands läns landsting för där tycker sosseledningen att pengar finns i överflöd så att diverse nysatsningar kan göras samtidigt som världen skakas av den värsta ekonomiska krisen i mannaminne.

Bra jobbat av landstingsossarna i Jämtland!