(in)Aktuellt i politiken

Heter den socialdemokratiska tidningen vilken med fördel läses på nätet. I en debattartikel pläderar flera tunga sossar för att staten borde satsa 28 miljarder på att låta löntagarna ta över SAAB. Skattepengar till att köpa bilfabrik som inte ens GM lyckats få att gå i vinst var väl även partiledare Sahlins uppfattning under hösten så inte så konstigt att röster höjs.
Kan säkert utgöra en bra grund för kompromiss med kamrat Ohly som vill förstatliga industri.

I den förträffliga tidningen finns också en mycket bra debattartikel som min tågpendlarvän Jan Henrik Sandberg, ordförande i Pappers, skrivit. Läs gärna hela men här är ett bra citat:

Om Socialdemokraterna ska få väljarnas förtroende att bilda regering 2010, tillsammans med MP och V, krävs en starkare profil när det gäller jobben. Inte minst på grund av att regering ska bildas med två partier som helt saknar trovärdighet när det gäller industri och sysselsättning. Ur det perspektivet vore det mycket olyckligt att slå igen dörren till en överenskommelse med alliansregeringen utan att först verkligen ha prövat hur man tillsammans kan klara klimatproblematik, sysselsättning och välfärd.