Byta åsikt om euro?

Jag tänker inte byta åsikt om euron. Jag röstade för i folkomröstningen och är fortfarande för att Sverige i likhet med stora delar av EU ska använda euron som betalningsmedel.
En del av våra riksdagsmän tycker att Centerpartiet ska byta åsikt och bli positiva till euron liksom övriga allianspartier. Det brådskar inte kan jag tycka. Det tunga argument som fanns mot euron var att den inte skulle klara en ekonomisk kris. Om något år har vi svaret på den frågan. När högkonjunkturen åter är här blir det rätt enkelt att se om Sverige hade klarat sig bättre eller sämre om vi haft euron. Just nu känns det rätt tungt med kronfallet då jag betalar vårens semester på Key West. Önskar att jag varit finne med euro i fickan så hade resan blivit många tusenlappar billigare.
I torsdags frågade folkpartisten Hamilton statsministern om det inte var dags för Sverige att byta åsikt om euron. Statsministerns svar var mycket bra. "ni vet alla vad jag tycker i sakfrågan, folket ville inte så i folkomröstningen, om det sker en omsvängning i opinionen och om de fyra ja partierna så tycker kan frågan om en ny folkomröstningen bli aktuell, den är inte aktuell nu".