Studiebesök i Ljusdal

Tillbringat förmiddagen på studiebesök i Ljusdal och nu på väg till Rosenbad genom ett otroligt vackert Hälsingland. Helt suveränt besök i Ljusdal. Jag träffade fyra företag som alla har koppling till de förändringar som sker i Sverige.
Lagen om valfrihet gäller sen årsskiftet. 190 kommuner förbereder sig på att låta de äldre själva fatta beslut om hemtjänst och eller särskilda boenden. Skandinavisk sjukvårdsinformation har lång erfarenhet av beslutsstöd för placeringar på behandlingshem och ligger i startgroparna för att erbjuda kommuner hjälp med att ge saklig och lättöverskådlig information till de äldre som ska fatta beslut.
Ljusdalshälsan, framgångsrik företagshälsovård, vill kunna erbjuda de ansluta sjukvård (vilket regeringen tycker är mycket klokt).
ICT clinical testing har hittat ett bra upplägg för hur man kan underlätta för patienter som deltar i kliniska prövningar av nya läkemedel. Blodprover och annat görs via hembesök.
Slutligen Ventus som ser bristen på evidensbaserat arbete inte minst inom socialtjänsten som sin marknadsidé. Koppla akademi med samhället är den bärande bryggan.
Politik när det är som roligast. Se hur papper på skrivbordet ger bra verksamhet i bland annat Ljusdal