Pinsamt Ylva

Socialdemokraterna föreslår att äldre ska få dricka nubbe och vin fem gånger per år. Därtill ska serveras en godare middag. Kan tänka mig att många som känner Ylva Johansson som en seriös politiker rodnar.
Den första fråga som inställer sig är varför Ylva ska bestämma hur många gånger den äldre ska dricka vin och nubbe? Den andra frågan är om sossarna nu vill bestämma att äldre ska äta god mat fem gånger per år så måste det betyda att de ska äta mat av sämre kvalitet 360 dagar per år. Den tredje frågarn är att det stora problemet för sjukvård och äldreomsorg inom tio år kommer att vara hur vi med skattemedel ska kunna finansiera den nivå som vi idag har. Idag består den svenska befolkningen av tre personer i skattebetalande ålder, 18 till 65, per pensionär. 2025 kommer det att vara två i skattebetalande ålder per pensionär. Ett jätteproblem inom synhåll alltså. För det fjärde har jag hört att Sveriges kommuner just nu går på knäna på grund av lågkonjunkturen. Alliansregeringen tillskjuter 17 miljarder. Sossarna har svarat att det är för lite och för sent men tycker att kommunerna ska bjuda på festmåltid fem gånger per år.
För det femte finns sen årsskiftet Lagen Om Valfrihet, LOV. Den ger möjlighet för de kommuner som så vill att organisera äldreomsorgen på så sätt att den äldre själv väljer vem man vill ha hemtjänst ifrån, kommun, kooperativ eller privat. De kommuner som väljer att använda lagen och ge de gamla makten ger samtidigt möjligheten för de som behöver hemtjänst att köpa tilläggstjänster. Den som vill få känna lukten av bullbak en gång per vecka kan köpa till den tjänsten. Den som vill äta en god trerätters middag varje torsdag kan köpa till den tjänsten. Sossarna var emot LOV. I sossarnas Sverige ska inte den gamla få välja mellan bullbak eller nubbe. Det ska vara nubbe och fem gånger per år.
Pinsamt Ylva!
För det fjärde så finns sen årsskiftet