Lokalval i England

Idag är det lokalval i England. De stackars lokalpolitikerna från Labour väntas åka på storstryk. Inte beroende på att de själva gjort ett dåligt jobb utan på att flera av Labours parlamentsledamöter ertappats med alltför många fingrar i allt för stora syltburkar. Man har konsekvent utnyttjat möjligheten att få ersättning för dubbelt boende till att lyxrenovera och att köpa fågelhus.
Excesser på motsvarande nivå tror jag inte finns i Sverige. Däremot finns riksdagsledamöter som konsekvent utnyttjar förmåner till sista öre. Jag har lite svårt att förstå hur man låter girigheten gå ut över möjligheten att få respekt hos väljarna.
Med jämna mellanrum går riksdagsjournalisterna igenom ledamöters taxiåkande. Det visar sig då att vissa ledamöter alltid förösker använda allmänna transportmedel för att ta sig mellan Riksdagen och hemmet medan andra konsekvent åker taxi.
Träffade i lördags en företagare från Hofors som berättade hur provocerande man i Hofors upplevde det vara när man kom till Gävle med Stockholmståget. Alla från Hofors tog tåg eller buss den sista sträckan medan Riksdagsmannen alltid beställt taxi. Varför utsätta sig för den typen av diskussion. Vilken journalist som helst kan begära fram kvitton på taxiresor och kartlägga hur riksdagsledamöterna använder sina förmåner. Om det görs på ett sätt som väcker respekt hos väljare eller motsatsen.