Inte smart att lura pensionärer

Socialdemokraterna har lyckats mobilisera många pensionärer orättvisa skatter. De engagerade pensionärerna tror nog att sossarna därmed lovat kraftiga skattesänkningar men skulle om, vilket just nu är rätt osannolikt, socialdemokraterna kommer till makten bli gruvligt lurade.

Jobbskatteavdraget är den viktigaste åtgärden för att få människor i arbete. Det har resulterat i att 100 000 personer idag är i arbete jämfört med vad varit fallet om sossarna fått styra. Fler i arbete ger mer pengar till bl a äldreomsorg och sjukvård.

Dessutom har alliansen sänkt skatten för pensionärer. För pensionärer med låga inkomster genom två sänkningar av inkomstskatten på tre år, riktade särskilt mot de med låga pensioner. För välbeställda pensionärer genom att fastighetsskatten och förmögenhetesskatten har avskaffats.

Under socialdemokraternas tolv år vid makten sänkte de inte skatten en enda gång för pensionärerna. Däremot sänkte de skatten för alla andra genom att införa skattereduktion för pensionsavgift. Det gick till alla som inte var pensionärer.

När sossarna nu lovar rättvis skatt handlar det inte om att sänka skatten för pensionärer utan att höja skatten för pensionärernas barn och barnbarn.

Att Kejsarinnan saknar kläder kommer nog för många 70 plussare att bli uppenbart när vi närmar oss valdagen.