LO och åsiktsfrihet

I Sverige råder det åsiktsfrihet och varje människa har lika mycket värde, och varje människa har enligt svensk lag rätt att rösta och tycka vad man vill men den uppfattningen delar inte LO Gävle-Dala och Socialdemokraterna i länet. 

LO har skämt ut sig genom att genomföra den största negativa kampanj som någonsin har genomförts i svensk politisk historia genom att man nu hänger ut enskilda förtroendevalda på affischer runt om i Sverige och kallar Sveriges statsminister för sjuk och dum. Det är ett lågvattenmärke som går till historien och som kommer att straffas av väljarna i Gävleborg.

 

I Expressen idag så skriver den kända kvinnliga artisten Linda Bengtzing att hon hade ett kontrakt med socialdemokraterna och LO att uppträda på den politiska familjedag som LO avser att arrangera i Furuviksparken om ett par veckor men när det blev känt att Linda inte röstar på Socialdemokraterna så sades kontraktet upp med artisten. Det betyder att LO nu startat en åsiktsregistrering och att yrkesarbetande kvinnor riskerar att sägas upp på grund av fel politisk åsikt när Socialdemokraterna och LO får bestämma.

Det är ytterst anmärkningsvärt att artisten Linda Bengtzing nu sägs upp från ett anställningskontrakt på grund av att hon har fel politisk åsikt. Skulle LO’s ordförande Ulrika Belin, tillika riksdagskandidat för Socialdemokraterna i Dalarna, acceptera att en LO medlem blir uppsagd på grund av sin politiska åsikts skull?

För den LO medlem i Gävle med omnejd som vill höra Linda är loppet inte kört. Hon leder tillsammans med Maud Olofsson allsång den 1 september på kvällen.