SD väljer bort väg 56, Centerpartiet prioriterar den

I debatter i riksdagen har det varit enkelt för Sverigedemokraterna att anmärka på att Väg 56 är viktig, vilket bland annat Gefle Dagblad rapporterat om. Men när regionstyrelsen nu har svarat på Trafikverkets inriktningsunderlag och SD, som styr i regionen, har chansen att på riktigt prioritera vägen väljer de att tillsammans med Moderaterna prioritera nya objekt och nöja sig med att önska mittseparering längs 56:an.

– Väg 56 handlar inte enbart om mittseparering, det handlar om en helt ny dragning för näringsliv och boende utmed det som i folkmun kallats dödens väg. Om SD på riktigt hade velat göra något åt den hade de prioriterat den i sitt svar, säger Anders W Jonsson, Centerpartiets riksdagsledamot från Gävleborg.

Under sammanträdet yrkade Centerpartiet att 56:an skulle prioriteras upp och skrivas ut som det hela projekt som den nya dragningen innebär. Men yrkandet röstades ner av regionmajoriteten, vilket ytterligare bevisar att tidigare uttalandet endast är ett spel för gallerierna.

– Väg 56 är ett redan befintligt projekt, med utredningar, lokaliseringsutredning och många nedlagda timmar och miljoner för att skapa förutsättningar för genomförandet. Och kanske det viktigaste, det finns också ett utpekat stort behov av åtgärder, säger Julia Cederstrand, Centerpartiets kommunalråd i Gävle kommun.