• / Nyheter
  • / Centerpartiets kommundagar öppnar på Arlanda!

Pressmeddelande:

Centerpartiets kommundagar öppnar på Arlanda!

Centerpartiets kommundagar är en årlig konferens för förtroendevalda centerpartister i kommuner- och regioner. I år går de av stapeln den 2-3:e februari på Arlanda, Stockholm - och Halmstadscentern har flera representanter på plats.

’’De nationella kommundagarna är ett väldigt bra tillfälle för oss centerpartister att nätverka och utbyta erfarenheter’’ säger Jenny Axelsson, kommunråd (C) i Halmstad. ’’För mig är det viktigt att lyfta Halmstads perspektiv i den politiska debatten. Vi är en växande stad med otrolig potential inom viktiga framtidsfrågor såsom hållbarhet och företagande. Det är viktigt att inte missa oss i den rikspolitiska debatten som en nyckel för att möta de utmaningar vi står inför.’’

Från Halmstadscentern åker även Yngve Kihlberg, andranamn på Centerpartiet i Halmstads kommunlista samt ordförande i Halmstad Stadsnät AB och Kjell Helgesson som är ordförande för Halmstads byggnadsnämnd. Victor Rundqvist, ersättare i kommunfullmäktige kommer även att finnas på plats i sin roll som förbundsstyrelseledamot tillika miljö- och infrastrukturpolitisk talesperson för Centerpartiets Ungdomsförbund.

’’CUF är en viktig kraft i Centerpartiet, inte bara för den politiska utvecklingen utan även för att locka nya målgrupper till partiet.'' säger Victor. ''Vi ser att allt fler unga flyttar till Halmstad och läser på högskolan vilket är oerhört roligt. Här är kommunens attraktivitet en viktig faktor och jag hoppas att få med mig mycket bra idéer hem från kommundagarna. ’’ avslutar Victor.

Det är på Centerpartiets kommundagar som den nationella valplattformen kommer att antas med den politik som Centerpartiet nationellt går till val på. Centerpartiets kommundagar följs av CUF:s unga kommundagar för unga kandidater och förtroendevalda. Halmstadscentern kommer att nätverka för att föra fram Halmstads perspektiv i den politiska debatten samt få genomslag för den politik som de driver lokalt.

Telefonnummer till våra deltagare på Centerpartiets kommudagar:

Jenny Axelsson: 072-157 44 76

Yngve Kihlberg: 072-721 10 12

Kjell Helgesson: 070-378 72 38

Victor Rundqvist: 076-327 75 93

 

Följ oss gärna på Facebook!

Vill du följa oss under kommundagarna? Följ vårt kommunråd, Jenny Axelsson på hennes facebooksida!