• / Nyheter
  • / Mari-Louise Wernersson omvald i partistyrelsen

Mari-Louise Wernersson omvald i partistyrelsen

 

Mari-Louise Wernersson, Falkenberg blev som väntat omvald i Centerpartiets partistyrelse under första stämmodagen i Malmö. Även Annie Lööf, som har ett starkt stöd, omvaldes som partiledare.

- Jag är glad och tacksam för det stora förtroende jag har i Centerpartiet. Nu börjar jag dessutom mitt sjunde år i verkställande utskottet. Att få fortsätta forma Centerpartiets politik i partiledningen är både krävande och roligt, säger Mari-Louise Wernersson direkt efter valet.

Efter valet av partiledare och partistyrelse hölls en generaldebatt där Centerpartiet Hallands ordförande Henrik Oretorp pratade om Hallands utmaningar.

- En politik för fler bostäder, mer infrastruktursatsningar och bättre villkor för företagande är avgörande för en fortsatt hög tillväxt i Halland. Sverige behöver ett nytt ledarskap, sa Henrik Oretorp.

FAKTA: Partistämman i Malmö 28 september till 1 oktober är Centerpartiets största händelse. Stämman samlar rekordmånga deltagare då 1200 centerpartister från hela Sverige har anmält deltagande. Även motionerna är rekordmånga. Halland har 19 ombud på stämman och har lämnat in 35 motioner.

Läs i media:

Mari-Louise Wernersson omvald i centertoppen

Två nya ledamöter invalda i partistyrelsen