Halland
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Möt Lovisa Ljungberg - ledamot i regionfullmäktige

Möt Lovisa Ljungberg - ledamot i regionfullmäktige

- Jag har länge inspirerats av Nelson Mandela, hur han visade oss att aldrig ge upp, tro på försoning och skapa framtidshopp.

Det säger Lovisa Ljungberg som är en av Centerpartiets ledamöter i Region Hallands regionfullmäktige.

Berätta om dig själv

Jag är uppvuxen i Huskvarna och med släkt och stuga i Falkenberg. Är bofast hallänning sedan tjugo år och bor i Haverdal med min familj. Körsång och Friskisgympa gör mig glad.

Jag har haft olika intressanta uppdrag i regionpolitiken i fyra mandatperioder. Nu är jag ledamot i regionfullmäktige samt kommer från slutet av mars att ingå i Hallandstrafikens styrelse.

Vilken politisk fråga brinner du lite extra för – och varför?

Jag tror på människors delaktighet, kraft och engagemang. Miljö, jämställdhet och jämlikhet är mina hjärtefrågor. Och jag tror stenhårt på förebyggande arbete så att vi mår bra, håller oss friska och har en god livsmiljö.

Varför började du engagera dig politiskt och varför i Centerpartiet?

Jag ville vara med och påverka, och i tonåren var det främst miljöfrågor som intresserade mig. Centerpartiet var ett givet val.

Under studietiden var jag med i Centerns högskolestudenter och i dess förbundsstyrelse.

Det ledde vidare till jobb för Centerpartiet i regeringskansliet, i Europaparlamentet och på riksdagskansliet. Det är fantastiskt roliga och bra erfarenheter som jag bär med mig.

Vad ser du fram emot med att vara regionfullmäktigeledamot den här mandatperioden?

Att Centerpartiet har stort inflytande och kan driva viktiga frågor! Jag kommer fortsätta lyfta förebyggande insatser och kämpa för barn och ungas hälsa. Jag ser också fram emot att bidra till att utveckla kollektivtrafiken i länet, för ett hållbart Halland.

Kan du nämna något från dina tidigare erfarenheter som du tror att du kommer att ha nytta av som ledamot i regionfullmäktige?

Jag har en bred kunskap om Hallands regionala utveckling ur både sociala och miljömässiga perspektiv. Mina tidigare fullmäktige- och nämndsuppdrag har också gett mig en helhetsbild över Region Hallands många verksamheter. Det tror jag är värdefullt för att kunna fatta kloka beslut.

En person – levande eller historisk – som du inspireras av?

Det finns många starka personer, och Annie Lööf är en inspiration för mig i dagens politik, när hon tar tydlig ställning för allas lika värde. En annan person som länge inspirerat mig är Nelson Mandela, hur han visade oss att aldrig ge upp, tro på försoning och skapa framtidshopp.