Därför behöver Halland EU - nu drar valrörelsen igång

Europaparlamentariker Fredrick Federley frågas ut av Centerpartiet Hallands ordförande Henrik Oretorp.

 

- EU-valet betyder väldigt mycket för Sverige och för Halland. Vi ser att små och medelstora företag exporterar som aldrig förr, under förra året ökade länets export med 10 procent, och för det så är EU oslagbart, säger Europaparlamentariker Fredrick Federley som i dag drog igång Centerpartiet Hallands valrörelse på årsstämman på Hotell Halland i Kungsbacka.

- Kryssa Centerpartiet för mer handlingskraft i EU. Under den senaste mandatperioden har vi levererat högre ambitioner i klimatpolitiken, hårdare regler för antibiotika, bättre djurskydd och drivit på för en grönare och mer konkurrenskraftig jordbrukspolitik. Det kommer Centerpartiet att fortsätta leverera även nästa mandatperiod, säger Federley.

Det här valet kommer handla mycket om värderingar, där kampen handlar om vi vill se mer slutenhet eller mer öppenhet.

- Vi i Centerpartiet är tydliga med vad vi väljer. Det behövs mer öppenhet och handel som ger fler svenska företag och jobb och mer intäkter till den svenska välfärden, säger Federley.

Vid stämman antogs ett uttalande som tydligt visar Centerpartiets ställning inför Europaparlamentsvalet.

- Centerpartiet kommer att kämpa för mindre klimatutsläpp, för hårdare tag mot organiserad brottslighet, för ökad konkurrenskraft, för öppenhet och samarbete. Och för att högerextremismen aldrig ska få fäste i Europa igen. Det är bra för Halland, Sverige och hela Europa, säger Henrik Oretorp som blev omvald som ordförande för Centerpartiet Halland.